Akkuyu Nükleer Santral Projesinde İstanbul Teknik

T.C. Enerji Bakanlığı Nükleer Kaynaklar İdaresi ve Rusya Atom Endüstrisi arasında projelendirmesi yapılmış, yüklenicisi I.C. İçtaş İnşaat ile ortaklıkları olan Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali projesi gerçekleştirilmektedir.

Çağlar Üstündağ
Jeoloji Mühendisi
Geosentetikler Kıdemli
Satış Uzmanı

Akkuyu Nükleer Santrali, Akdeniz’e de kıyısı olan, Türkiye’nin güney şehirlerinden Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Mahallesi, Akkuyu Mevkii’nde yer almaktadır.

Projede 4.800 MW toplam kurulu güce sahip VVER 1.200 tipi 4 reaktör kurulacaktır. Proje aktif olarak çalışmaya devam etmektedir.

İstanbul Teknik İnşaat olarak proje kapsamında Su Yapıları, Kalıcı Alt Yapılar, Deniz Yapıları ve diğer tüm inşaa yapıları dahilinde kullanımı gerçekleştirilen, toprak altında 50 yıldan fazla hizmet ömrü sağlayabilen, Türkiye’de sadece İstanbul Teknik İnşaat tarafından proje teknik şartnamesine uygun ve yeterli olarak sunulabilen, GeoTeknik PP marka polipropilen geotekstillerimiz ile projede yaklaşık 350.000 m2 üzerinde çözüm ortaklığı sunduk.

Projenin devam eden aşamalarında ürün gamımız dahilinde daha bir çok ürünümüz ile projede çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Proje alanında olumsuz arazi koşullarının bulunduğu bölgelerde, zemin iyileştirme-stabilizasyon amaçlı sağlam bir altyapı oluşturmak amacıyla inşaatta yaklaşık 50.000 m2’nin üzerinde ForTex marka geogrid malzemelerimiz de kullanılmıştır.

Ürünlerimiz nükleer enerji santralinin inşa edildiği bölgede görevini eksiksiz olarak yerine getiriyor ve İstanbul Teknik İnşaat olarak ürünlerimizin bu projede yer almasının haklı gururunu yaşıyoruz.