Balkan Ülkelerinde Varlığımız

Türkiye’nin 2010-2019 dönemi birleşik yıllık büyüme oranından faydalanılarak hazırlanan raporda, Türkiye’ye dair öngörüler büyük önem taşıyor. İhracattaki bu artış ile dış ticaret açığı
azalacaktır.

İhracatta hızla başarıya ulaşmanın mümkün olmadığının farkında olup, doğru strateji uygulamak ve ülkenin gereksinimlerini göz önünde bulundurarak ilerlemek gerekir. Ayrıca müşterileri tanımak ve yerel pazara hâkim olmak için geçen birkaç senelik süreç büyük önem arz etmektedir.

Balkan coğrafyasının büyük kısmı dağlarla kaplıdır. Bu dağ yapıları genelde kuzeyden batıya veya güneyden doğuya doğru uzanır. Bölgede birçok büyüklü küçüklü akarsular bulunmaktadır. Üç tarafını denizlerin çevrelediği dağlık yapısı ile etkileyici ve zorlu bir coğrafyadır. Aynı zamanda gelişmekte olan bir bölgedir. Biz bölgenin ihtiyaç ve hassasiyetlerinin farkında olarak onlara ekonomik, uzun ömürlü ve hızlı çözümler sunuyoruz.

Balkan ülkelerinde ön gördüğümüz ekonomik ve hızlı çözümlere tam anlamıyla hizmet eden ürün geosentetik malzemelerdir. Geosentetik malzeme sınıfından olan ForTex geogrid ürünümüz sahip olduğu yüksek çekme mukavemeti ve uzun ömürlülüğünden dolayı donatılı duvar ve zemin iyileştirmelerde sıklıkla kullanılmaktadır. Bu ürün zeminde meydana gelebilecek farklı oturmaları azaltıp taşıma yükünü artırmakta, yol inşaatlarında maliyetleri düşürmekte ve oluşabilecek oturma çatlaklarını azaltmaktadır.

Balkan ülkeleri, civar ülkeler ile bağlarını güçlendirmek için son yıllarda altyapı projelerine ağırlık vermektedir.

Doğal yapısına zarar vermeden ekonomik ve hızlı çözümlere yönelmiştir. Bu alanda ihtiyaç duyulan geosentetik malzemeler bizim ürünlerimiz ile tam olarak örtüşmekte ve bu amaca hizmet etmektedir.

Bölge satış yöneticisi olarak, Balkan ülkelerinde yapılması planlanan projeleri yakından takip ederek gelecek yıllar için analiz ve değerlendirmeler yapmaktayız. Oluşacak taleplere tecrübeli mühendislik kadromuzun oluşturacağı çözümler ve fabrikamıza yapmış olduğumuz yeni yatırımlar sonucu artan üretim hacmimizle hızlı ve doğru cevaplar vereceğimize inanıyoruz. Ayrıca dijitalleşmenin artması ile ticaretin seyri ne kadar değiştiyse de İstanbul Teknik olarak en önemli ilkemiz müşterimizin yanında yer alarak oluşabilecek sorunlara çözüm ortağı olmak olmuştur, bu ilkemizden taviz vermeden bu bölgede de çalışmalarımıza devam edeceğiz.