Halkalı – İstanbul Yeni Havalimanı Metrosu’nda İstanbul Teknik İnşaat Ürünleri Kullanılıyor

Halkalı Yeni Havalimanı Metro İnşaatı Projesi kapsamında İstanbul Teknik İnşaat olarak, yer altında gerçekleştirilen NATM
tünel imalatları ve aç kapa istasyon inşaatlarında su yalıtımı izolasyon işleri kapsamında ürün çözümlerimiz ile yer alıyoruz.

Çağlar Üstündağ
Jeoloji Mühendisi
Geosentetik
Satış Yöneticisi

Ulaştırma Bakanlığı ve Altyapı Genel Müdürlüğüne ait İstanbul Yeni Havalimanı’nı kent merkezine bağlayacak İstanbul Yeni Havalimanı metro projesi çalışmaları devam etmektedir. Projede 8 TBM, 55 bin 720 metre tünel kazıldı. 31,5 kilometre olan metro hattının günlük taşıma kapasitesi 600 bin yolcu olacağı ve Projenin tamamlanmasıyla birlikte Halkalı-İstanbul Havalimanı arasında seyahat süresinin de 30 dakikaya inmesi hedeflenmektedir.

Metro projesinde GeoTeknik marka polipropilen geotekstillerimiz ve GeoSeal marka PVC geomembranlarımız kullanılmıştır. GeoSeal PVC geomembranlar, tünellerde, aç-kapa tünellerde, bina temellerinde, yapay göllerde ve su depolarında su yalıtımını sağlamak üzere geliştirilmiş, geosentetik su yalıtım bariyerleridir.

Projede kullanılan Goeteknik marka Örgüsüz Polipropilen Geotekstil ürünlerimiz ise, su yalıtımını sağlayan GeoSeal Marka PVC geomembranlarımızı koruma amaçlı kullanılmaktadır.

Projenin en hassas konularından biri olan, su yalıtımı işlerinde, ülkemizde ve global ölçekte kendini kanıtlamış GeoSeal marka PVC Geomembran ve Geoteknik marka Örgüsüz Polipropilen Geotekstil ürünlerimiz titizlikle kullanılmaktadır. Proje kapsamında ise ortalama 200.000 m2 keşif miktarında imalat gerçekleştirilmiş bulunmaktadır.

Projenin tamamlanması ile birlikte, İstanbul’da şehir içi ulaşımını daha hızlı, ekonomik, çevreci ve konforlu hale getirmesi planlanan bu projenin en hassas çalışmalarında, geniş ürün yelpazemiz ve kaliteli uygulamalarımız ile yer almaktan gurur duymaktayız.