Dilatasyon Çözümleri İçin CoverEx Dilatasyon Sistemlerini Tercih Eden Sea Pearl, Ataköy’de Yükseliyor

1943 yılından bu yana faaliyet gösteren, İstanbul’da Sprada, Ankara’da Parkvadi gibi büyük ve Türkiye’nin prestijli projelerine imza atan Kuzu Grup’un yeni projesi olan Sea Pearl Ataköy; 8 residence kulesi ve 1 otelden oluşan yapısıyla yerli ve yabancı yatırımcının yoğun ilgisini çekiyor.

İstanbul Avrupa Yakası’nda denize en yakın konut projelerinden biri olma özelliğine sahip olan Sea Pearl Ataköy’de yükseliyor.

1943 yılından bu yana faaliyet gösteren, İstanbul’da Sprada, Ankara’da Parkvadi gibi büyük ve Türkiye’nin prestijli projelerine imza atan Kuzu Grup’un yeni projesi olan Sea Pearl Ataköy; 8 residence kulesi ve 1 otelden oluşan yapısıyla yerli ve yabancı yatırımcının yoğun ilgisini çekiyor. Zeminden zirveye, kapanmaz deniz manzarasına sahip olan Sea Pearl Ataköy’de konutların yanı sıra 5 yıldızlı otel, alışveriş alanları ve restoranlar da yer alacak.

Projenin denize olan kıyısı, halkın kullanımına açık olacak. Yaklaşık 2 milyar 700 milyon dolar yatırım değeriyle hayata geçirilen Sea Pearl, Dubai’de düzenlenen Cityscape Global
2014’te görücüye çıktı.

Projenin Doğu adı verilen ilk etabı tamamlanan, yerleşim, çevre düzenlemeleri bitirilen ve yaşamın başladığı Sea Pearl Ataköy’ün Batı adı verilen 2. etabının inşaat çalışmaları da devam ediyor. İkinci etap 5 blokta 700 daireden meydana geliyor ve 2018 yılında  sahiplerine teslim edilecek.

Kuzu Grup’un Kat Gayrimenkul’un arsasına inşa ettiği Sea Pearl Ataköy projesinde 1+1’den 5+1’e kadar farklı konut tipleri yer alıyor. 127 bin 600 metrekarelik arazi üzerine kurulan Sea Pearl Ataköy’de toplam 1.401 bağımsız bölüm ve otele ait 200 oda yer alıyor., ikinci etabına ise Batı adı verildi. 20 katlı 4 blokta 631 üniteden meydana gelen ilk etapta daire büyüklükleri 89 ila 398 metrekare arasında değişiyor.

Dilatasyon çözümleri için CoverEx Dilatasyon Sistemlerini tercih eden Sea Pearl Ataköy’de çok deneyimli proje yönetimi ile beraber, projenin kendi karakteri ve teknik özellikleri göre, yapının kullanım amacı, mimari özellikleri, yapım sırasında kullanılan malzemenin türü, taşıyacağı yükün cinsi, yapının deplasman hareketlerine göre projeye özel çözümler oluşturuldu.

2.500 m/tül CoverEx Dilatasyon Profili kullanılan Sea Pearl Ataköy projesinde, dilatasyon sistemlerinin yapının ve içinde yaşayanların yaşam ve konforunda taşıdığı önemim bilinci ile peyzaj alanlarında, yürüme yollarında ve Otoparklarında CoverEx Dilatasyon sistemlerinin ürünleri ile tüm uygulamalar yapıldı. Otopark dilatasyon aksında araç yüküne dayanıklı, kasisli hız kesicili dilatasyon profilleri ile çözüm sağlanırken, tüm açık alanlarda su yalıtımı uygulaması ile birlikte dış mekan dilatasyon profilleri, kapalı alanlarda ise zemin profillerinin yanı sıra duvar ve tavanlarda kapak profil uygulamaları yapıldı.