Kadıköy Hasanpaşa Salı Pazarı Projesi’nde CoverEx Ürünleri Tercih Edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), “Tarihi Salı Pazarı” olarak bilinen alanda başlattığı “Kadıköy Hasanpaşa Pazar Yeri Zemin Altı Otopark ve Meydan Düzenleme” projesinin çalışmaları tamamlanmak üzere. Projenin altı otopark, üstü meydan ve yeşil alan olarak planlandı, pazar yeri günleri ise salı ve cuma olarak belirlendi. 32 bin metrekarelik bölge, olası bir depremde toplanma alanı olarak da kullanılabilecek.

İBB Fen İşleri Daire Başkanlığı Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılan, ve Şimşekler – Miraç Yol İş Ortaklığı tarafından yürütülen projenin inşaatına 2015 yılının ekim ayında başlandı. 31 bin 465 metrekarelik proje alanında toplam inşaat alanı 79 bin 875 metrekare olarak kaydedilirken, projede 18 bin 284 metrekarelik, İnsanların rahat rahat zaman geçirilebileceği, çocuk oyun alanlarının, su şelalelerinin, yeşil alanların, oturma banklarının bulunduğu sosyal donatı alanları da mevcut. 

Yeni Salı Pazarı, haftada 2 gün pazar yeri, diğer günlerde ise zemin altı otopark olarak hizmet verecek. 32 bin 249 metrekarelik alana 4 bin 555 adet pazar tezgahı konumlandırıldı. 24 bin 100 metrekarelik otopark alanında, 48’i engellilere ait toplam 1368 aracın otopark ihtiyacı karşılanacak. Pazar yeri ve otopark alanına inen 2 adet asansör,
11 betonarme ve 3 çelik merdiven, 1’i hareketli 2 adet yaya rampası bulunuyor. Projede ayrıca, idari birimler ile 9 erkek 9 kadın ve 5 adet engelli tuvaleti de yer alıyor.

Ulaşım alt yapısına ve ana arterlere yakınlığı ile tüm İstanbullulara hizmet vermesi ve İstanbul’un Pazar kültürünü canlandırması öngörülen projede dilatasyon sistemlerinde İstanbul Teknik CoverEx ürünleri tercih edildi.

İstanbul’un en büyük pazaryeri projesinin detayları hakkında Proje Müdürü Sayın Resul Yiğitdinç ile görüştük.

H.T.: Sn Resul Bey, bize kendinizi tanıtır mısınız ?
R.D.: 1970 Bursa doğumluyum.Gaziantep Un. İnşaat Müh. bölümü mezunuyum. Yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda projede farklı konumlarda yöneticilik yaptım.

H.T.: Yurtdışı tecrübelerinizden söz eder misiniz ?
R.D.: Yurtdışı şantiyelerimizde kalite, verimlilik, teknolojiyi kullanma, denetim, koordinasyon, iş ve işçi güvenliğinde dünya standartları uygulanmaktadır. Ülkemiz şantiyelerinin de çok kısa bir sürede süreci yakalayacağı kanaatindeyim.

H.T.: Yapımını süren Otopark ve Açık Pazar Alanı projesini bize tanıtır mısınız ?
R.D.: 80.000m2 inşaat alanı, 1.368 araçlık otoparkı, 4.555 adetlik tezgah kapasitesi ve 16.500m2 lik meydanıyla Kadıköy Hasanpaşa Pazryeri nam-ı diğer Tarihi Salı Pazarı, İBB
nin bu alanda yapmış olduğu en büyük projedir. 2018 yılı 2. çeyrekte proje teslim edilmiş olacaktır.

H.T.: Sorumlu olduğunuz projelerde ürün veya hizmet seçimi yaparken nelere dikkat edersiniz ?
R.D.: 
Seçim yapalırken ürün kalitesi, termin, süpervizör desteği, fiyat ve ödeme kolaylıkları dikkate alınır.

H.T.: Projenizde İstanbul Teknik’in hangi ürünlerini kullanıyorsunuz ?
R.D.:  Kapalı otopark alanlarında; CoverEx ağır yük dayanımlı Zemin Profilleri, açık otopark alanlarında; CoverEx su yalıtımlı ağır yük dayanımlı Zemin Profilleri, tüm duvar ve tavan detaylarında; CoverEx Duvar Tavan Profillerinin yanısıra, izolasyon malzemeleri ve TekDrain yeşil alan drenaj levhalarını kullandık.

H.T.: İstanbul Teknik’den aldığınız ürün ve hizmetlerden memnun musunuz ?
R.D.: Proje aşamasında en uygun çözümü üretme çabaları, temindeki sürat, süpervizör desteklerini düşündüğümüzde İstanbul Teknik hizmetlerinden çok memnun kaldığımızı söyleyebilirim.

H.T.: İstanbul Teknik’in yeni geliştirdiği .blue portalından faydalandınız mı ?
R.D.: Bu projemizde faydalanmadık. Ancak büyük kolaylık sağlayacağına inanıyorum. Kapsamlı bilgi almayı ve yeni projelerimizde kullanmayı isterim.

H.T.: Son olarak eklemek istediğiniz, dilek veya önerileriniz var mıdır ?
R.D.: İstanbul Teknik firmasına, projemizde tarafımıza gösterilen ilgi, teknik destek ve katkılarından dolayı ürün Yöneticisi Sn. Ertan Şahin nezdinde firmanıza teşekkür ederim.