GeoGreen ile Çatılar Yaşama Nefes Katıyor…

Yeşil Çatı Sistemleri; çatı bahçelerinin ve otopark üstlerinin yeşillendirilmesini sağlayan ürünlerdir. İntensif yeşil çatılar (yoğun) ve ekstensif yeşil çatılarda (seyrek) kullanılır. Eğimli çatılarda, otopark üstlerinde, teras çatılarda, teras bahçelerde, yeşil teras uygulamalarında ve trafik yollarında yeşillendirme başlıklarında farklı kullanım alanlarına sahiptir.

Çatı bahçeleri yoğun ve seyrek olarak iki ana yöntem ile yeşillendirilir. Bol toprak kullanılarak yapılan yoğun yeşillendirmede, çatı üzerinde ağaçların bile yetiştirilmesi söz
konusudur.

Kullanılan yöntemden bağımsız olarak her iki şekilde de GeoGreen Yeşil Çatı Sistemi, yeşil alanlarımızı genişleterek yaşamımıza nefes katar. Bunun yanı sıra su yalıtımı, ses yalıtımı, elektromanyetik korunum ve enerji tasarrufu avantajları da sağlar. GeoGreen Yeşil Çatı Sistemi geniş alan kaplayan çatıları ve terasları yeşil alana dönüştürürken peyzaj düzenlemelerine de olanak sağlamaktadır. Konuyla ilgili olarak projelerinde GeooGreen Yeşil Çatı Sistemi’ni terih eden Cem Botanik’ten peyzaj mimarı Ersin Altay ile görüştük.

H.T.: Sn Ersin Bey, bize kendinizi tanıtır mısınız ?
E.A: İsmim Ersin Altay Peyzaj Mimarıyım 10 yıldır bu sektör içerisinde çalışmaktayım. Şuan “Bizimtepe Aydos Evleri- Sancaktepe” şantiyesinde Cem Botanik firması projenin peyzaj işlerini yürütüyoruz.

Cem Botanik firması 1974 yılından bu yana sektörün önde gelen peyzaj firmalarından olup peyzaj işlerinde önemli bir isimdir.

H.T.: Bugüne kadar gerçekleştirdiğiniz projelerinizden bahseder misiniz?
E.A: Water garden alış-veriş merkezi, 5. Levent projesi toplu konut, Trendist Ataşehir toplu konut, Bizimtepe Aydos Evleri toplu konut projelerinde ve bunların dışında da bir çok projede bulundum çalıştım. Ağırlıklı olarak peyzaj işleri saha tanzim işlerini yürütüyoruz
Projelerimizden 5. Levent projesi yaklaşık 8.000 m2, Bizimtepe Aydos Evleri projesi yaklaşık 22.000 m2, Water garden projesi 4.000 m2 dir.

H.T.: Projeleriniz için çözüm ortağı ararken hangi kriterleri göz önünde bulunduruyorsunuz?
E.A: Kriterlerimiz ağırlıklı olarak Malzeme kalitesi, sevk-organizyon, iletişim ve kontrol hizmeti gibi tedarikçi ile birlikte çözüm üretmeyi gerektiren hususlardan oluşuyor. Biz biliyoruz ki; tedarikçi ile proje boyunca sıkı ve üretken ilişkiler kurabilmek, projenin sağlıklı bir şekilde sonlandırılması için büyük önem taşıyor.

H.T.: GeoGreen ile tanışmanız nasıl oldu?
E.A:  2010 yılında üniversite de araştırma yaparken Yeşil Çatı sistemleri hakkında bilgi sahibi olmuştuk. Daha sonra peyzaj işlerini yaparken İstanbul Teknik A.Ş. ve GeoGreen Yeşil Çatı Sistemi ile tanıştık. Bir çok projemizde GeoGreen ürünleri ile uygulamalar gerçekleştirdik.

H.T.: Neden GeoGreen’i tercih ettiniz?
E.A: Öncelikle Yeşil Çatı Sistemini, temel bitki besini olan su tutma kapasitesini artırması, betonarme yüzeyleri kaliteli peyzaj alanlarına dönüştürmesi, bitkilerin yaşam alanlarını genişletmesi, yüzey drenajını hızlandırması gibi avantajları nedeniyle tercih ediyoruz.

İstanbul Teknik’in GeoGreen Yeşil Çatı Sistemini ise; sistemi oluşturan tüm bileşenlerin kalitesi, birbirine uyumu, kullanım kolaylığı nedeniyle tercih ediyoruz.

Ayrıca İstanbul Teknik A.Ş. ekibinin proje bazında bizim için çözüm üretmesi, tedarik ve teslim sürecindeki hassasiyeti, işimizi kolaylaştırmaya yönelik destekleri de GeoGreen Yeşil Çatı Sistemlerini tercih etmemizi sağlıyor.

H.T.: İstanbul Teknik’in size sunduğu hizmeti nasıl değerlendirirsiniz?
E.A: Istanbul Teknik A.Ş. kalitesinden ödün vermeyen, ufku geniş, sorunlara bizim gözümüzden bakabilen, kendini sürekli geliştirmeye çalışan ve iletişimi iyi olan bir firma.
Yaklaşık olarak 4 yıldır çalışıyoruz. Bu güne kadar pek çok projede çözüm ortağımız oldular, sorunlarla değil çözüm önerileri ile geldiler. İstanbul Teknik ile çalışmaktan son derece memnunuz.