Umut Yalıtım İle Yeşil Çatılar

Sizi ve firmanızı tanıyabilir miyiz ?

Tabi, Ben Mehmet Kodalak 1977 Trabzon Akçaabat doğumluyum, 5 kardeşin ikincisiyim, henüz 12 yaşındayken Bursa’ya geldik, öğrenim hayatımı Bursa’da tamamladıktan sonra baba, hatta dede mesleğimiz olan yalıtım işine babamın yanında başladım. 2002 yılından beri İstanbul’da yaşıyorum, evliyim ve 3 kızım var, Firmamız 1984 yılında UMUT İZOLASYON-SAİM KODALAK unvanı ile kurulmuş 23 yıl gerek yurt içi gerekse yurt dışında başarılı projelere imza atmış ve müşterilerinin haklı takdirlerini kazanmıştır. 2007 yılında kurumsallaşma adına UMUT YALITIM ÇATI KAPLAMA İNŞ.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. adı altında unvan değişikliği yaparak yalıtım sektöründe faaliyetlerine devam etmektedir. Özellikle Ülke  sınırları  içinde  birçok göz önündeki projelerde çözüm ortaklığımızı başarı ile yerine getiren firmamız 2009 yılında ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesini alarak Müşteri memnuniyetini gözeterek 36 yıllık tecrübesi ve uzman kadrosu ile doğru detay, doğru malzeme, doğru işçilik prensiplerinden taviz vermeden çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Bize Şehir hastanesi projenizi tanıtır mısınız..?

2682 yatak kapasitesi ile dünyanın en büyük hastaneleri arasınada yer alacak olan İkitelli Şehir hastanesi 3 ana Blok ve diğer Poliklinik binaları olmak üzere 1 milyon m²’nin üzerinde inşaat alanına sahiptir, modern yapıya uygun olarak tasarlanan hastane tabanına yerleştirilen 2.040 sismik izolatörle, Dünyanın En Büyük Sismik İzolatörlü Binası unvanına sahiptir. Projenin genel yapısından ziyade bizleri ilgilendiren kısmı tabi ki ‘’yalıtım’’  konularıdır sadece teraslarda toplam projede 65.000 m²’lik alan yeşil alan düşünülmüş ve bu şekilde yalıtım çözümleri sağlanmıştır, yeşil alan yalıtım çözümünde alandaki toprak miktarı, kullanılan bitki türleri, sulama sistemi ve doğal koşullardaki yağmur suları gözetilerek ürünler seçilmiş ve doğru şekilde yerinde uygulaması gerçekleştirilmiştir.

Çözüm ortağı seçiminde kriterleriniz nelerdi?

Bu konudaki asla taviz vermek istemediğimiz önceliğimiz kaliteli ürün ile hizmet almak ve aynı doğrultuda hizmet vermektir, sonrasında ikili ilişkilerin samimi ortamda yürütülmesi, istenilen ürünlerin zamanında sevk edilmesi, ürünlerin tanıtımında veya pazarlanmasında şeffaf olmak, bir ürününün hatası var ise bunu karşılıklı görüşmeler ile düzeltmek, ürünlerin satışından ve uygulanmasından sonraki olası hataların çözümü konusunda hızlı aksiyon almak ve çözümünü sağlamak.

İstanbul Teknik ile nasıl tanıştınız ve çözüm ortağınız olarak neden İstanbul Teknik’i seçtiniz?

İstanbul Teknik ile tanışmamız uzun yıllara dayanmakta; Bizim gibi firmalar büyük projelerde çalışmasından kaynaklı bir çok tedarikçi ile çalışmak durumundadır, İstanbul Teknik ile 1998 yılında bir projemizde geotekstil keçe temini için görüşmüş ve bu şekilde çalışmaya başlayarak uzun zamandır çalışmalarımızı sürdürmekteyiz, dolayısıyla uzun süreli çalışılan yerlerde bir aile ortamı oluşmakta artık karşılıklı neleri isteyip neleri istemediğimizi çok iyi anlayarak ona göre gerek fiyat konusunda gerekse çözüm ortaklarımızdan beklediğimiz kriterlerimizi yerine getirmesi konusunda taviz vermemesi çalışmalarımız da en büyük etken olmuştur.

Yeşilçatı uygulaması açısından, projenin bir hastane olması farklılık gerektiriyor mu?

Uygulama alanının hastane olmasının farklılığını şöyle özetleyebiliriz; Yeşil alanlara karşı bizim etnik kökenimizden gelen özel bir sevgimiz var, biz yapı olarak serbest yaşamayı, hür olmayı seven çadırlar ile göçebe yaşayan bir etnik milletiz, bir yere sıkıştırılmayı, kurallar dayatılarak yaşama zorlanmayı sevmeyiz, bu özelliklerin sonucunda doğa, orman ve  yeşil  alanlar  ön plana çıkmakta, yeşil alan temiz hava demek, temiz hava sağlıklı insan demek, bu tip binalarda özellikle hastane gibi yerlerde hasta psikolojinin bozulmaması için baktığı ve gördüğü alanlar  çok  önemlidir,  hasta bir kişi odasının camından bakarken yeşil bir alana bakmasının değerinin pahı biçilemez, o görmüş olduğu bitkiler ona ilaç kıvamında şifa getirmese de psikolojik olarak rahatlamasını ve  tedavi  sürecinin  hızlanması en güzel farklılıktır. Uygulamada ise bunu düşünerek alandaki toprak miktarı, kullanılan  bitki  türleri,  bitkilerin beslenmesi için gereken su miktarı, sulama sistemi ve doğal koşullardaki yağmur sularının tahliyesi gibi koşulları gözeterek ürün ve detay tercihinde bulunuyoruz.

İstanbul Teknik ve ekibinin projeniz boyunca sizlere verdiği desteği bize anlatır mısınız?

İstanbul Teknik bizlere proje başından sonuna kadar detayların doğruluğu, kullanılacak ürünlerin doğru ürün olması, detay/fiyat performansı olarak çözümleri birlikte karar vererek her türlü maddi ve manevi desteği sağlamıştır, bu tip projelerde zaman daha da önemli hale gelebiliyor, istenilen ürünü zamanında sevk edilmesi ve maddi olarak değişikliklerin çok az olması bize en büyük destek olmuştur, günün her hangi bir saatinde sorularımıza titizlikle cevap veren ve isteklerimizi zamanında karşılayan İstanbul Teknik ekibine bu vesile ile bir kez daha teşekkür ederim. Tabiki İstanbul Teknik ile ilişkimiz bir projelik değil bir çok projemizde aynı desteği alıyoruz ve önümüzdeki projelerde de almaya devam edeceğiz.

Son olarak İstanbul Teknik’e ilişkin dilek ve önerileriniz var mı?

İstanbul Teknik’ten beklentimiz çalışma koşullarımızın daima korunması, ürün kalitesi anlamında asla taviz verilmemesi, Bu güne kadar birlikte yürüttüğümüz projelerdeki gibi bundan sonra da çözüm ortağı olarak benimseyip bu doğrultuda desteklere devam edilmesi tabi ki en büyük dilek ve önerimizdir.

Bu güzel röportaj için teşekkür ederek, bizlerin  bu  güne kadar tabiri caiz ise kahrını çeken İstanbul Teknik ekibine bir kez daha teşekkür ederiz. Sağlıklı güzel günler dilerim.