Mermerin DOĞASINI Bozmayan Öncü Çalışmalarımız

Mermer sağlamlaştırıcı epoksi ürünler, mermerin sahip olduğu kılcal çatlakların tamiri, taşınma esnasında oluşabilecek hasarları sıfıra indirebilmek amacıyla bünyemizde geliştirmiş olduğumuz ürünlerdir.

Ülkemizde ve dünyada sayısız rezervlerden mermer elde edilmektedir. Elde edilen mermerlere uygulanacak sağlamlaştırıcı epoksi ürünlerinin de kullanım kolaylığı, mermere uygunluğu açısından farklılık göstermesi gerekmektedir. İstanbul Teknik İnşaat olarak AR-GE Laboratuvarımızda, müşterilerimizin taleplerini dikkate alarak, uygulama alanlarının ortam koşullarına göre, kaliteyi en üst seviyede tutmak amacı ile çeşitli mermer sağlamlaştırıcı ürünler geliştirilmiştir. Aynı zamanda firmamız yenilikçi yönünden ötürü de her geçen zaman dilimde sürekli geliştirmeye de devam etmektedir.

Sürekli geliştirme çalışmalarının bir adımı olarak laboratuvarımızda bulunan test ekipmanlarımız ile epoksi ürünlerinin teknik özelliklerinin tespit edilmesi ve ürünlerin geliştirilmesi çalışmaları yapılmaktadır.

Vizkozite Tayini ile farklı bölgelerdeki müşterilerimizin yaşanan iklim değişikliklerinden dolayı ihtiyaç duyduğu farklı akışkanlık seviyelerine rakamsal olarak ulaşarak uygulama esnasında yaşanacak problemler ortadan kaldırmış olmaktayız.

Epoksi mermer sağlamlaştırıcı ürünlerimiz çift bileşenlidir ve kürleşmenin  gerçekleşmesi için bileşenlerin birbiriyle tamamen reaksiyona girmesi gerekmektedir. Kuruma süresi tayini ile reaksiyon sürelerini tespit ederek uygulama esnasındaki verimi arttırmaktayız. Aynı zamanda uygulayıcı ekiplerin talep ettikleri süreler doğrultusunda ürünlerimizi bilinçli bir şekilde geliştirmekteyiz.

Mermer ürünlerine epoksi sağlamlaştırıcılar uygulandıktan sonra taşıma esnasında güneşin yaymış olduğu UV ışınlarına, yağmur suyuna ve buna bağlı olarak ta neme maruz

kalmaktadır. UV cihazımız belirlenmiş uluslararası standartlar doğrultusunda ürünlere belirli dalga boyunda ışınlar göndererek ve sprey sistemi ile yağmurlama yaparak uzun sürede oluşacak maruziyeti kısa sürede yaşlandırma şeklinde tespit etmektedir. Buna bağlı olarak ta ortaya çıkan sonuçlar doğrultusunda ürünlerimizi UV dayanımlı hale getirip kullanım ömürlerini uzatmaktayız. Aynı zamanda ürünlerimize uyguladığımız mukavemet testleri ile mermeri tutuculuğunu tayin ederek maximum düzeyde mukavemet geliştirmiş bulunmaktayız.

Yaptığımız tüm test çalışmalarımız ile alt yapımızı her geçen gün güçlendirerek daha verimli, kararlı adımlarla ilerlemekteyiz.