İstanbul 3. Havalimanı Asfalt Kaplamalarında SBS Uygulaması

Cengiz-MAPA-Limak-Kolin-Kalyon Ortak Girişim Grubu; İGA (İstanbul Grand Airport) İstanbul Yeni Havalimanı’nın inşaatını gerçekleştirmek ve 25 yıl süreyle işletmek amacıyla çalışmalarına hızla devam etmektedir.

Hem yurtiçi hem de yurtdışında, inşaat, enerji, turizm, madencilik, liman ve havalimanı işletmeciliği gibi farklı sektörlerde faaliyetleri bulunan Cengiz-MAPA-Limak-Kolin-Kalyon Ortak Girişim Grubu’nun, havalimanı inşaatı tecrübeleri arasında sekiz havalimanı bulunuyor.

İGA, İstanbul Yeni Havalimanı’nı inşa etmek ve 25 yıl boyunca işletmek amacıyla 7 Ekim 2013 tarihinde kuruldu. İstanbul Yeni Havalimanı, şehir merkezinden 35 kilometre mesafede ve İstanbul’un kuzeyinde 76,5 milyon metrekarelik alanda yükseliyor.

İnşaat 4 fazda yapılacak. Birinci faz, 2 pistin ve 90 milyon kapasitelik terminalin açılmasıyla 2018 yılında tamamlanacak. Tüm fazları tamamlandığında İstanbul Yeni Havalimanı, yıllık 200 milyon yolcu kapasitesiyle 300’den fazla destinasyona uçuş imkanı sunacak.

Bu muazzam tesisin asfalt kaplamalarının ömrünü ve performansını yükseltmek amacıyla
asfalt kaplamaları Stiren-Butadien-Stiren (SBS) polimeri ile modifiye edilmektedir. Modifiye edici katkı maddeleri bitümlü bağlayıcı ve karışımların ömür ve performansınsın iyileştirilmesi amacıyla kullanılır. Asfalt uygulamalarında tüm Dünyada en yaygın olarak
kullanılan katkı maddesi SBS polimeridir. İGA Havalimanı inşaatında LG Chem ürünü SBS polimeri kullanılmaktadır.

İGA yönetimi ile yaptığımız sözleşme kapsamında 1200 ton SBS tedariki yaptık. Bu yüksek miktardaki sevkiyatı planlanan süre içinde gerçekleştirdik.