Yeni Nesil GeoSeal Geomembranlar Projelerinizi Sızdırmaz Hale Getiriyor

Geomembran veya geosentetik bariyer; toprak, beton, kaya gibi çeşitli zemin ve yüzeylerde, ayırıcı ve geçirimsizlik
özelliği ile yalıtım amaçlı kullanılan, sentetik yalıtım örtülerinin geneline verilen bir isimdir.

Anıl Aslan
İnşaat Mühendisi
Ürün Teknik Uzmanı

GeoSeal X Flex Membranları; yumuşak ve esnek yapısı sayesinde köşe dönüşleri ve dar alanlarda kolay uygulanma avantajı sunmaktadır. Esnek yapısı ile GeoSeal X Flex membranlar tünellerde, biyolojik göletlerde, süs göletleri, agresif sıvı depolarında, su depolarında, demiryolları, metrolar ve karayolları gibi ulaştırma projelerinde, NATM tipi tünel izolasyonlarında, metro istasyonları gibi altyapılarda, Aç-Kapa tipi tünellerde, bina temellerinde, beton perde istinat duvarlarında, teraslar ve yeşil çatı projelerinde sıklıkla tercih edilmektedir. Düz ve renkli sinyal tabakalı versiyonları ile geniş uygulama alanlarına sahiptir. Üzerinde bulunan sinyal tabakası uygulama esnasında membran üzerinde oluşabilecek bir delik veya hasarın kolaylıkla tespit edilmesini sağlar. Bu sayede ilgili alan uygun metot ile tamir edilerek sızdırmazlık sağlanmaktadır.

PE hammaddeden üretilen geomembranlar kimyasal, biyolojik, mekanik etkilere dayanıklıdır. Oksidasyon önleyici maddeler ve karbon siyahı gibi katkı maddeleri ve UV etkilerine dayanıklı olarak üretilebilir. Yüksek uzama kapasitesine sahip, esnek ve çok yönlü bir ürün olması yanı sıra sıcak hava kaynağı ve kama kaynağı yapan robotların kullanımına da uygundur. PVC membrana göre kaynak sırasında zararlı gaz ve duman çıkışı olmadığı için tünel uygulamalarında kullanım avantajı sağlamaktadır. GeoSeal X Flex membranları su deposu yalıtımında da güvenle kullanılabilir. Su deposu yalıtımında kullanılacak olan malzemelerin içme ve kullanım suyuna uygun ve kullanılabilir belgelere ve sertifikalara sahip olmasına dikkat edilmelidir. Aksi takdirde su deposunda muhafaza edilen suya geçebilecek olan kimyasallar, sağlık problemleri gibi birçok soruna yol açabilir. GeoSeal X Flex uygulandığı bölgenin dış etkilerden korunmasını amaçlamak ile birlikte depolarda olası su kayıpları ve depolanan suya dışarıdan karışabilecek yabancı maddelerin girmesini engelleyerek, suyun temiz kalmasını da sağlar. Su deposu yalıtımı uygulanmadığı veya doğru imalat yapılmadığı taktirde sızan su, yapının taşıyıcı sisteminde korozyona sebep olabilir ya da dışarıdan istenmeyen kirli suyun temiz suya karışmasına sebep olur.

Yüksek yoğunluğa sahip GeoSeal HDPE Membranları; katı ve sıvı atık bertaraf alanlarında, agresif sıvı depolarında, sulama göletlerinde, maden atıkları bertaraf tesislerinde, biyogaz tesislerindeki biyokütle depolama alanlarında, asit havuzlarında, atık su arıtma tesislerinde, sulama kanallarında, lagünler ve peyzaj yapay gölleri gibi projelerde, kimyasal etkilere karşı dirençli, uzun ömürlü ve yüksek dayanımlı olması sebebiyle tercih edilmektedir. Kimyasal, biyolojik, mekanik ve UV etkilerine dayanıklı olarak üretilebilir. Antioksidan ve karbon siyahı karışımından oluşan özel reçinesi sayesinde dış etkilere karşı dayanıklıdır. Yüksek mukavemet, uzama ve esneme değerlerine sahiptir. Füzyon kaynağı yapan robotlar ile kolaylıkla kaynak yapılabilir.

GeoSeal X Proof Membranları; geotekstil lamine katmanı ile beton yüzeylere yapışabilmektedir. Beton dökümü öncesi kalıp içerisine yerleştirilerek, betonun hidratasyonu sırasında beton ve geomembranın birbirine tamamen yapışması sağlanır. GeoSeal X Proof geomembranları temel perdelerinde güvenle kullanılabilir.


GeoSeal X Roof Membranları; atmosfer koşullarına karşı dayanımlı, özellikle zorlu hava şartlarına ve güneş ışınlarına maruz kalan tüm çatılarda kullanılmak üzere geliştirilmiştir. Teras, hafif metal çatılar, ısı yalıtımlı ve ısı yalıtımsız beton çatılar, kubbe veya değişik şekilli beton veya çelik çatılarda kullanılmaktadır. Çatılarda oluşabilecek yağmur suyu sızıntıları, rüzgar etkileri ve gerilme gibi etkilere karşı en etkili çözüm sağlayan ürünlerdir. Geotekstil lamineli olarak da üretilebilme kabiliyetine sahip olmakla birlikte projenize uygun çözümler geliştirilmektedir.

İstanbul Teknik İnşaat, Bolu üretim kompleksimizde yerli ürün olarak ürettiğimiz membranlarımızla, kaliteden ödün vermeden, doğru uygulamaya doğru çözümler sunarak, yaşamınızı iyileştirmeye devam ediyoruz.