7. Avrupa Geosentetik Konferansı’na Katıldık

Uluslararası Geosentetikler Derneği tarafından her dört yılda bir düzenlenen EuroGeo konferansında bu sene de yerimizi aldık.

Hayriye Sarı
İhracat
Kıdemli Satış Uzmanı

2020’de gerçekleşmesi beklenen EuroGeo7 konferansı pandemi sebebiyle 2 yıl ertelenmiş ve 6 yıllık uzun bir aranın ardından bu sene düzenlenmiştir. Başta Avrupa olmak üzere dünyanın her köşesinden geosentetik sektörünün önemli aktörlerinin bir araya geldiği EuroGeo konferansı, 4-7 Eylül tarihlerinde Polonya’nın Varşova kentinde gerçekleşti. Konferansa hali hazırda uzun yıllardır katılım gösteren üretici, uygulayıcı ve bilim adamlarının yanı sıra, proje ve uygulama mühendislerinin de yoğun bir ilgisi vardı. Konferans 4 gün boyunca, 51 farklı ülkeden, yaklaşık 1000 kişiye ev sahipliği yaptı.
İstanbul Teknik İnşaat 2012 yılından itibaren Uluslararası Geosentetikler Derneği üyesidir. Üyeliğimizin öncesinde olduğu gibi üyeliğimizin sonrasında da hem uluslararası derneğin organizasyonlarında hem de Türkiye şubesinin düzenlediği organizasyonlarda yer almaktan memnuniyet duyduk. EuroGeo7 konferansı boyunca sektördeki yenilikleri ve araştırmacıların çalışmalarını takip etme şansı yakaladık. Bunun yanı sıra uygulayıcıyı firmalarla temas etme ve üniversitelerde bu konular ile ilgili araştırma yapan öğretim üyelerine kendi çalışmalarımızı sunma imkanı elde ettik.

İstanbul Teknik İnşaat bünyesinde plastisol kaplama ürünler için mükemmel sonuçlar veren, özel alev geciktiriciler geliştirilmiştir. Bu alev geciktiriciler, yangın esnasında gaz fazına geçerek geogridin üzerini kaplarlar ve havanın oksijeni ile geogridin temasını engelleyerek alev oluşmasını geciktirmektedirler.