Nevışık Mermer

Nevışık Madencilik mermer dünyasına Denizli’de 2000 yılında adımını atarak merhaba demiştir. Müşteri memnuniyeti odaklı firmamız, daimi ve özenli çabalar sayesinde hızlı bir şekilde mermer sektöründe öncü olmuştur.

Sizi ve Nevışık Mermer’i tanıyabilir miyiz?

Öncelikle merhabalar, ben Nevzat IŞIK. Firmamız aile şirketidir. Nevışık mermer firmamızda İhracat müdürü olarak görev yapmaktayım. Nevışık Madencilik mermer dünyasına Denizli’de 2000 yılında adımını atarak merhaba demiştir. Müşteri memnuniyeti odaklı firmamız, daimi ve özenli çabalar sayesinde hızlı bir şekilde mermer sektöründe öncü olmuştur. Kendimize ait olan hammadde kaynağı ocaklarımızdan tedarik ettiğimiz doğal taşları %80 oranında yurtdışı pazarlarına sunarak uluslararası alanda yerimizi sağlamlaştırdık. Dahil olduğumuz her projede en üst düzey mükemmellik için gayret gösteriyoruz. 5.000 m² kapalı,  23.000  m²  açık alana kurulu, son teknolojik donanımlı makine ve ekipmanlarımızla gerek ocaklarımızda gerek fabrikamızda yeni yatırımlara devam ediyoruz. Kaliteden ödün vermeden, taşın yaşayan doğasını gözler önüne sermeyi ilke edinmiş, sadece doğal taşın sağlayabildiği güzelliği ve cazibeyi arttırmak için mücadelemizi sürdürmekteyiz. Üretimlerimizin %90’ını blok siparişi olarak yurtdışına gerçekleştiriyoruz. Ağırlıklı olarak Avrupa, Ortadoğu ülkelerine ihracat yapmaktayız. Geriye kalan %10’luk üretimimizi ise işlenmiş ürün olarak yurtdışındaki müşterilerimize sunuyoruz.

İstanbul Teknik’in mermer grubundaki ürünleri ile nasıl tanıştınız?

Firmanız ile tanışmamızda vesile olan Fırat bey’dir. Kendisi taşımız için en uygun ürünü bulmamız için arayışa girdiğimiz dönem de fabrikamızı ziyaret ederek uygulama yapmayı talep etmiştir. Bizlerde bu talebi reddetmeyerek deneme yapmaya karar verdik. Yapılan denemeler sonucunda Epoxİstt ve FileTex ürünlerinizle tanışmış olduk.

İstanbul teknik inşaat ile çalışırken size sunulan ürünlerden memnun musunuz?

Yaklaşık 2 yıldır sizinle çalışmaktayız. Ürünlerinizden ve verdiğiniz hizmetlerden oldukça memnunuz. Yaşanan sorun ufak da olsa anında müdahale eden yaklaşımınız bizleri fazlasıyla memnun etmektedir. Çok şükür çalışmaya başladığımızdan bu yana sorun olarak gösterebileceğimiz bir durumla karşılaşmadık.

Madenlerdeki faaliyetiniz sadece mermer üzerine mi?

Evet. Ürün grubu olarak da Burdur bej ve Denizli traverten ürünleri üzerine çalışıyoruz. En büyük işletmemiz Burdur’da bulunuyor. Bu ocağımızdan Burdur bej ürünümüzü çıkartıyoruz. Traverten ocağımızda Denizli/ Emirazizli’de bulunan ocağımızdır. Ocaklarımızdan çıkan bu ürünleri hem blok ihracatında hem de işlenmek üzere fabrikamızda kullanıyoruz.

İstanbul Teknik’in ürünlerini hangi amaçlarla ve hangi aşamalarda kullanıyorsunuz? Bize biraz üretim prosesinizi tanıtır mısınız?

Tabi ki. Ocaktan gelen Burdur bej bloklar fabrikamızda blok jel yapılmak üzere ön hazırlıkları yapılır. Bu aşama da blok jeli ürününüz ve blok filesi ile ürünler katrakta kesim yapılmak üzere hazırlanır. Kesim sonrası katraktan alınan taşlar fırın hattına getirilir. Öncelikle ilk kule olan taşın nemini atması için ısıtılır. Daha sonra ilk uygulama bölümüne getirilerek Epoxİstt markalı ürününüz ile FileTex marka ürününüzün uygulamasını yapıyoruz. Sonra ki aşama da ise plaka jel ürününüzden destek alarak yüzey de ki boşlukları dolduruyoruz. Ardından kurutma bölümüne alınan malzemeler belirli süre bekledikten sonra tekrar ilk bölüme ancak diğer yüzeyi çevrilerek gelir. Bu yüzeye de epoksi uygulaması yapılarak daha sonra tekrar fırına verilir. Tüm işlemleri bittikten sonra 1 gün beklemeye alınır. Ardından yüzey temizleme işlemleri ve ebatlama bölümüne alınır. Tüm işlem akışı kısaca bu yönde ilerlemektedir.

İstanbul Teknik ve ekibinin üretim sürecinizde sizlere verdiği desteği bize anlatır mısınız?

Üretim aşamasında bölge sorumlusu Fırat bey ile koordineli olarak çalışmaktayız. Kendisi de maden mühendisi olduğu için bize desteklerini hiç esirgemiyor. Zaman zaman değişik karakteristikteki taşları çalışmamız gerekiyor. Bu doğrultu da en basit olarak kendisi hemen İstanbul teknik inşaat bünyesinde ki kimya mühendislerinden destek alarak çözüm odaklı konuya yaklaşıyor. Bu anlamda bizlerde oldukça memnunuz. Zaman kaybımız olmuyor.

Son olarak İstanbul Teknik ve ürünleri konusunda istek ve önerileriniz var mı?

İstanbul teknik inşaat ürünleri ve ekibiyle çalışmaktan bizler memnunuz. Verdiğiniz bu destekler için sizlere teşekkür ediyoruz.