Polimer Modifiye Bitüm ve Modifiye Emülsiyon Tesisimiz Faaliyete Geçti

Türkiye’deki tek SBS modifiyeli bitüm emülsiyon tesisine sahip olmanın gururunu yaşıyoruz.

Sacit Tanyol
Elektrik Mühendisi
İstanbul Teknik
Asfalt Genel Müdür

Bolu Fabrikamızda kurduğumuz bitüm işleme tesisimizde üreteceğimiz ürünler:
• Polimer Modifiye Bitüm (PmB)
• Polimer Modifiye Bitümlü Katyonik Emülsiyon
• Polimer Modifiye Bitümlü Anyonik Emülsiyon
• CRS-1, CRS-2 ve CSS Katyonik Emülsiyonları
• FlexoDerz Asfalt Çatlak Tamiri ve Derz Dolgu Macunu
• FlexoDerz-R Raylı Sistem Derz Dolgu Macunu
• Prima Yalıtım Astarı
• Flexo Likit Yalıtım Membranı

Bitüm emülsiyonundaki bitüm taneciklerinin boyutu emülsiyonun stabilitesi ve kalitesi için önemli bir kriterdir. Yüksek stabiliteyi sağlayabilmek için tesisimizdeki tüm değirmenler, Almanya’dan ithal edilen Supraton marka seçilmiştir. Tesisimizde birden fazla polimer ve katkı dozajlama sistemi ile farklı reçetelerde emülsiyon üretimi yapılabilir. Son teknoloji, tam otomasyon kontrolü ile donatılmıştır. Tesisimizde reçetede belirlenen girdileri hassas biçimde dozajlayarak emülsiyon üretimi yapılmaktadır.

Yalıtım sektörünün en fazla kullandığı bitümlü, sürülebilir yalıtım malzemeleri Bolu Fabrikamızda sektörün ihtiyaçları doğrultusunda üretilmeye devam edecektir.

Son yıllarda asfalt yollarda koruyucu bakım çalışmaları ağırlık kazanmıştır. Asfalt yollar henüz ekonomik ömrünü tamamlamadan, koruyucu bakım yöntemleri ile servis ömrü uzatılabilir. Cilalanmış yollarda asfaltı yenilemeye gerek kalmadan, yüzeye uygulanacak ince bir koruyucu kaplama ile yeniden trafik emniyetini sağlamak mümkündür.

Trafik yükü, iklim şartları gibi sebeplerden dolayı yüzeyde başlayan küçük çatlaklar, henüz ilerlemeden koruyucu kaplama teknikleri ile kapatılabilir.

İstanbul Teknik olarak 2019 yılından beri yaygınlaştırmaya çalıştığımız Seal Coat ve MikroJet adını verdiğimiz Micro Surfacing koruyucu kaplamaların emülsiyonlarını artık Bolu Fabrikamızda istenen yüksek standartlarda üreteceğiz.

Yollarda oluşan çatlaklar ilerleyip, derinleşerek yapısal bozulmalara sebep olmaktadır. Çatlakların erken müdahale ile elastomer katkılı bitüm ile kapatılması, yolların ömrünü uzatan önemli bir koruyucu bakım yöntemidir. FlexoDerz çatlak tamir ve derz dolgu macunumuz artık daha yüksek standartlarda üretilebilecektir.