İstanbul Teknik’ten Yeni Ürün – TeraGrip BB

İstanbul Teknik Ar-Ge Merkezi tarafından geliştirilen TeraGrip BB bitkisel bazlı bir ürün olup, tüm agrega tipleriyle uyum içerisinde çalışması için üretildi.

Çağdaş Zikguş
Ürün Teknik Uzman
Yardımcısı

Ülkemizde agregaların büyük bir kısmı kalkerdir. Bu agregalar ile yapılan yolların en büyük problemi soyulmasıdır. Soyulma yolun yüzey dokusunu bozarak kaplama üzerinde zafiyet yaratmaktadır. Bu sebepten dolayı oluşan boşluk, kış şartlarında su ile dolarak donmaçözünme etkilerine maruz kalmaktadır.

Donma esnasında suyun sıvıdan katı faza geçmesiyle hacmi arttığından, boşluk daha da büyümekte ve zamanla suyun temele kadar ulaşmasına yol açmaktadır. Büyük maliyet ve emekle yapılan yollarımızı korumak için agrega soyulmasının önüne geçmek gereklidir.

İstanbul Teknik İnşaat olarak Türkiye’de ilk defa üretilen soyulma önleyici katkıyı size sunduğumuz gibi, şimdi de yeni bitkisel bazlı ürünümüz TeraGrip BB ile karşınızdayız. Ar-Ge merkezimizde uzman kimyagerlerimiz ve mühendislerimiz tarafından geliştirilmiş olan TeraGrip BB, tüm agrega tipleriyle uyum içerisinde çalışabilmektedir. TeraGrip BB, doğaya uyumlu Bio-Based materyallerden üretildiğinden dolayı BB kısaltılmışını ekledik. Biyo materyaller doğaya uyumlu bir şekilde çalışmakta ve çevreye minimum zararı olan güvenilir ham maddelerdir. İstanbul Teknik olarak doğaya ve insan sağlığına verdiğimiz önemden dolayı, ürün geliştirme faaliyetlerimizin her aşamasında doğal kaynakları etkin ve tasarruflu kullanarak elde ettiğimiz ürünlerimizden sadece biridir.

Yapılan testler sonucunda TeraGrip BB hem çevreyle uyumlu, hem de agregaların soyulma problemini ortadan kaldırabilecek üstün özelliklere sahiptir. Geliştirdiğimiz bu yeni formül bitkisel bazlı olduğundan kullanıldığı ortamdaki çevreye ve canlılara zarar vermemektedir. İstanbul Teknik İnşaat olarak, asfalt kimya sektörüne yenilikçi ve doğaya uyumlu bir ürün geliştirmenin gururunu yaşıyor, asfaltın kimyasını değiştirmeye devam ediyoruz.