Asfaltta Sürdürülebilir bir Çözüm: Flexo Derz

FlexoDerz ARGE merkezimizde, çevre dostu malzemelerin kullanımı, ürünün dayanıklılığını artıracak bileşenlerin keşfi ve enerji verimliliğini artıracak yöntemlerin geliştirilmesi gibi süreçlerden geçerek geliştirildi. Saha denemeleri ile ürünün performansı ve kullanım kolaylığı da test edilip onaylandı. FlexoDerz, çevre dostu, dayanıklı ve güvenilir bir asfalt derz dolgusu olarak, genellikle yol ve altyapı projelerinde kullanılmaktadır. Özellikle şu alanlarda tercih edilen çözümdür:

Yol İnşaatı: FlexoDerz karayolunda oluşan çatlakların doldurularak tamir edilmesinde kullanılır. Çatlak tamirinin yanısıra, yol inşaatlarında asfalt yolların farklı bölümlerinin birleşim noktalarında, köprü ve viyadük geçişlerinde, kavşaklarda, tramvay ve tren raylarının geçiş noktalarında kullanılır. Aynı zamanda karayolu genleşme derzlerinde de kullanılabilir. FlexoDerz, yol yüzeylerinde oluşan termal ve mekanik gerilmeleri absorbe ederek, yollarda çatlak ve deformasyonların oluşmasını engelleyerek yolu daha dayanıklı ve güvenli hale getirir.

Havalimanları: FlexoDerz, havalimanlarında apron, taksi yolları ve pistlerde kullanılabilir. Havalimanlarında yoğun uçak trafiği nedeniyle meydana gelen yüksek yük ve termal gerilmelere karşı dayanıklı bir çözüm sunar.

Sanayi ve Liman Alanları: FlexoDerz, sanayi tesislerinin ve limanların zeminlerinde, yollarında ve park alanlarında kullanılabilir. Bu alanlarda ağır yükler, sürekli trafik ve yoğun kullanım nedeniyle yüzeylerde deformasyonlar ve çatlaklar oluşabilir. FlexoDerz asfalt çatlaklarının tamiri ve beton derzlerinin doldurulması için uygundur.

Belediye ve Şehir Altyapısı: Belediyeler ve şehir altyapı projelerinde, kaldırım kenarları, yaya geçitleri, tramvay ve tren rayları gibi alanlarda FlexoDerz kullanılabilir. Bu alanlarda da çevresel etmenler ve termal gerilmelerden oluşan bozulmalara karşı dayanıklı bir çözüm sunar. FlexoDerz, çevre dostu malzemelerin kullanımı, dayanıklılığı ve güvenilirliği gibi özellikleriyle sürdürülebilir bir çözümdür. Aynı zamanda yoğun trafik ve hava koşulları gibi çevresel etmenlere karsı da üstün direnç göstererek, uzun ömürlü bir çözüm sunmaktadır. Elastik ve sağlam yapısı, yola tutunma özelliği, yüksek yumuşama noktası ile Karayolu Teknik Şartnamesindeki zorlu N1 kriterlerini rahatlıkla sağlamaktadır. İstanbul Teknik İnşaat, inovasyon ve yenilikçi yaklaşımıyla sektörde liderliğini sürdürmektedir. AR-GE çalısmalarımızla yol yapım ve bakım sektörüne destek vermeye devam ediyoruz.