İstanbul Teknik İnşaat: Azerbaycan’da Hız Kesmeden Büyüyor

 

Boğaçhan Bozkurt
Azerbaycan Bölge Müdürü

Türkiye’nin önde gelen geosentetik üreticisi İstanbul Teknik İnşaat, Azerbaycan’da hız kesmeden büyümeye devam ediyor. 2021 yılının son çeyreğinde Azerbaycan’daki Karabağ bölgesindeki ilk işi olan Ahmadbayli-Füzuli-Şuşa avtomobil yolu tünel yalıtım işlerinin malzeme tedariki ve uygulaması için resmi şube açılışını yapan İstanbul Teknik İnşaat 2022 yılında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de açtığı ofis ile pazardaki faaliyetlerine ivme kazandırmaya devam ediyor.

Ofis açılışı ile birlikte “Doğru Ürün Doğru Çözüm” ilkesini Azerbaycan’da hızlı ve etkili bir şekilde müşterilerine ulaştıran İstanbul Teknik İnşaat, 2022 yılında Azerbaycan’da yürüttüğü tünel işlerine ek olarak geoarme duvarlar için de malzeme tedariki ve uygulama hizmetleri sunmaya başladı. 2022 yılında 5 farklı projede çalışmalarına devam eden İstanbul Teknik İnşaat, 2023 yılı içerisinde imzaladığı sözleşmeler doğrultusunda 7 farklı projede çalışmayı hedefliyor. Ayrıca Karabağ’daki tünel ve geoarme projelerine ek olarak pazarın talepleri doğrultusunda asfalt katkıları ve yalıtım ürünlerini de Azerbaycan pazarına sunmaya devam ediyor. Konu hakkında İstanbul Teknik İnşaat Azerbaycan Şube Müdürü Boğaçhan Bozkurt şu şekilde değerlendirmelerde bulundu:

Kurumsal kimliğimizi korurken etkin ve hızlı karar alma mekanizması, firmamızın en güçlü yanlarından birisidir. Bu doğrultuda Karabağ bölgesinde oluşan acil ihtiyaçları karşılamak için üst yönetimimizin hızlı bir şekilde aldığı ve hayata geçirdiği, Azerbaycan’da şube açma kararı ile birlikte Türkiye’deki başarısını Azerbaycan’a taşıyan firmamız, sektöründeki gücünü uluslararası arenada da kanıtlamaya devam etmektedir. Karabağ’da gerçekleştirdiğimiz projeler ile Kardeş ülkemiz Azerbaycan inşaat teknolojilerine katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz, yüksek kaliteli, teknolojili çözümlerimiz ve hizmetlerimiz ile Türkiye’de sahip olduğumuz sektörde öncü konumumuzu Azerbaycan’da da sürdürüyoruz.

İstanbul Teknik İnşaat’ın Azerbaycan’da büyümesi ve pazardaki faaliyetleri, firmamıza olan güveni ve sektördeki liderliğini bir kez daha ortaya koyuyor. Şirketimizin yüksek kaliteli ürünleri, uzman kadrosu ve etkili çözümleri ile Azerbaycan’da gerçekleştirdiği projeler, İstanbul Teknik İnşaat’ın Türkiye’nin inşaat sektöründeki gücünü uluslararası arenada da kanıtlıyor.