GeoArme Çözümleri Prestijli Projelerde Ön Planda

Astay Gayrimenkul İnşaat Bodrum Four Seasons Otel ve Villa Projesi’nde İstanbul Teknik’in GeoArme çözümleri kullanıldı.

GeoArme duvarlar çeşitli ön yüz seçenekleriyle villa ve otel projelerinde peyzaj alanında özel çözümler sunmaktadır.

Villaların bahçe ve yol sınırlarında betonarme duvarlara alternatif görsel estetik sunan bir çözüm olarak geogrid donatılı dolgu duvarlar ön plana çıkmaktadır. Yüksek duvar gerekli olan yerlerde GeoArme Wrapmesh sistemi Astay Gayrimenkul İnşaat Yatırım ve Turizm A.Ş.’nin tercihi oldu.

Borum Yalı bölgesinde çok özel bir alanda yapılan projenin denizden görülen kademeli yerleşiminde daha yeşil ve peyzaja uygun yüzeyler oluşturulması amaçlanmıştır. Çeşitli seviyede palyeler ile yüksek duvarların göze hitap etmesi sağlanmış, ağaç ve sarmaşık gibi öğelerin yapılması için uygun zemin oluşturulmuştur.

Projenin hızına uygun şekilde kaya zeminde dar kesitli alanlar için yapılan özel kesit çözümleriyle projedeki kazı dolgu işerinin efektif olmasına katkı sağlanmıştır. Bölgenin doğal görünümünün tekrar kazandırılması için etkin bir çözüm olmuştur.

GeoArme Wrapmesh olarak adlandırılan bohçalı tip duvarların önünde yeşil renk bitki tutucular ile geçici ve kalıcı ön yüz görseline destek olunmuştur. Ayrıca kullanılan çelik hasır ünitelerinin donatı çapları mimimum tutularak daha zarif bir görüntü sağlanmıştır. Duvar eğimleri yerine göre 70º-75º olarak uygulanmış yer kayıpları, statik hesap, yer gereksinimi ve peyzaj olarak optimum hale getirilmiştir.

Astay Gayrimenkul İnşaat Yatırım ve Turizm A.Ş.

2004 yılında kurulan Astay’ın öncelikli hedefi insanların yaşam kalitesini artıracak projeleri hayata geçirmektir. 2004’ten bu yana gayrimenkulün nitelikli bir yatırıma dönüşebilmesi için geliştirme fırsatlarının doğru zamanda değerlendirilmesini sağlamaktadır. Firmanın öne çıkan projeleri Four Seasons Hotel Istanbul at The Bosphorus ve Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet otelleridir. Güçlü bir kurum olarak tecrübeli ve uzman bir kadro ile alanında en iyiler olarak seçilen ekiplerle çalışıyorlar. Firma kendisini hiçbir zaman sadece konut ve otel yapan bir kurum olarak görmüyor çünkü asıl amaçları değer yaratmak. Kendi arazileri üzerine kurdukları projelerle yatırım değerini her geçen gün artıracak projeler üretiyor ve geliştiriyorlar.