INOVECO S.R.L ile Geosentetik Ürünlerimiz Hakkında Sohbet Ettik

Tudor Marinescu Frasinei
İnşaat Malzemeleri
Departman Müdürü

Sizi ve firmanızı tanıyabilir miyiz?
Inoveco, tecrübeli mühendis kadrosu ile birlikte, geniş bir yenilikçi ürün ve hizmet yelpazesi sunan, 1993 yılında kurulmuş bir firmadır. Organizasyon yapımız dört ana bölümden oluşmuştur. İnşaat (altyapı projeleri, sivil ve endüstriyel), İnşaat malzemeleri (geosentetik, inşaat özel malzemeler ve katkı maddeleri), Endüstriyel Üretim (Lazer Kesim), Tarım Teknolojileri ve ekipmanları.

Çalışanlarımızın şirket için mevcut en önemli kaynak olduğu bilinciyle, herhangi bir projeyle başa çıkmak için uzmanlarımızın hazır olmasını sağlıyoruz. İnsiyatifi, yaratıcılığı , yeniliği , sadakati teşvik edip, çalışanlarımızın bağlılığına inanıyoruz. Şirketimizin taahhüdü, bu faaliyette yer alan herkesin ekonomik refahını ve yaşam kalitesini artırmaktır. Ortaklarımız ve tedarikçilerimizle iyi iletişimin iş hayatında başarının anahtarı olduğuna inanıyoruz. Değer sistemimizi ve hareket tarzımızı yöneten “müşteri odaklılığını“ ilke ediniyoruz.

Çevre korumasına duyarlı bir firmayız. Bu nedenle şirketimizin en iyi performansa sahip olmasını sağlamak için sürekli olarak yeni fikirleri benimsemekte ve en son teknolojileri uygulamaktayız. Aldığımız her karar için hem kısa vadeli, hem de uzun vadeli riskleri ve avantajları dengeleriz. Bu dengeyi korumak, şirketin büyümesini sağlar ve çözümlerimizin hem şimdi hem de gelecekte en doğru çözüm olmasını garanti eder.

Bize projenizi tanıtır mısınız? İlerleyen dönemlerde Inoveco olarak global bir projeniz var mıdır ve pazardaki hedefleriniz nelerdir?

Romanya altyapı pazarının büyük potansiyeli vardır. Bunlardan başlıcaları; Bükreş Güney Çevre Yolu Tasarım ve İnşaatı Projesi, Webuild, 117455 Merisani, Highway Sibiu Pitesti Lot 5, Sibiu-Pitesti Highway, Highway Transilvania, Bypass Satu Mare, ByPass Arad, Highway Buzau – Focsani DN7 projeleridir.

Romanya 2022 yılında bölgesel 1,5 milyar Euro’ yu aşan yeni alt yapı projelerini tamamlamış olup, Bükreş’te yatırımın bir parçası olarak yeni bir yan yol üzerinde çalışmalar devam etmektedir. Bükreş yeni çevre yolunu şu anda geliştirme aşamasındadır. İnşaat 2023 için belirlenen ilk teslim tarihleriyle birlikte kademeli olarak tamamlanacak ve geliştirme 2026’ya kadar devam edecektir. Bu yatırımın toplamı 1 milyar Euro’yu bulmaktadır.

Romanya’nın önünde uzun yıllar sürecek bir iyileşme dönemi var. Bu dönem hızlı bir süreç olmayıp, pahalı ve uzun vadeli bir süreç olacak. Inoveco olarak aktif olan bir çok projede yer almaktayız. Bunlardan bazıları; Sibiu-Pitesti Highway, Highway Transilvania, Bypass Satu Mare projeleri diyebiliriz ve projelerimizi de zemin iyileştirme ile stabilizasyon amaçlı geogrid, geosentetik donatılı duvar, çevre koruma, erozyon kontrol, katı atık depolama başlıkları altında toplayabiliriz. İhale aşamasında olan projelerde çalışmalarımız devam etmektedir. Önümüzdeki yıllarda artan bir ivme ile Romanya pazarında Inoveco olarak işlem hacmimizin büyüyeceğini ön görmekteyiz.

İstanbul Teknik’in Geosentetik grubundaki ürünleri ile nasıl tanıştınız?
Kurumsal kaynak planlama ihtiyacımız doğrultusunda yaptığımız değerlendirme sonucunda İstanbul Teknik’in birçok ciddi uluslararası projede yer alması dikkatimizi çekti. Bu değerlendirmemizin olumlu sonuçlanabilmesi adına mevcut firmalarla yaptığımız görüşmeler neticesinde, Inoveco’nun ihtiyaçlarına yanıt verebilecek ve çalışmalarımızın verimli sürdürülebilmesi, beklentilerin en uzun vadeli olarak çözülebilmesini sağlamak adına İstanbul Teknik’in en efektif firma olduğuna kanaat getirdik.

Sibiu-Pitesti Highway Projesi’nde hangi ürün ve ürün gruplarımız tercih edildi?
Sibiu-Pitesti Highway Projesi ciddi boyutlu ve çok kapsamlı bir projedir. Bu yüzden kullanılan her ürünün kalitesi ve ekonomikliği gözetilerek, ürün seçiminde azami ölçüde özen gösterilmiştir. Yol yapımında yüksek çekme dayanımı göstermesi, uzun ömürlü olması gibi olumlu özelliklerinden dolayı ForTex Geogrid’i tercih etmiş bulunmaktayız.

Sibiu-Pitesti Highway Proje’sinde ve genelde, İstanbul Teknik ürün gruplarının kattığı avantajlar sizce nelerdir?
İstanbul Teknik ürün grupları birçok parametre açısından oldukça avantajlıdır. Bize bu proje kapsamında uzman mühendis kadrosu aracılığıyla
yaptıkları doğru tespit ve hızlı çözüm örnekleri, yerinde ürün rehberlikleriyle, minimum maliyetle en üst düzeyde fayda sağlamışlardır.

Çözüm ortağı seçiminde kriterleriniz nelerdi?
Çözüm ortağı seçiminde dikkate aldığımız kriterler; tecrübeli mühendis kadrosu, kaliteli ve ekonomik ürünler, iyi bir ürün rehberliği ve tedarik zincirinin hızlılığıydı.

İstanbul Teknik ile nasıl tanıştınız ve çözüm ortağınız olarak neden İstanbul Teknik’i seçtiniz?
İstanbul Teknik ile tanışmamız Bahadır Bey aracılığıyla olmuştur. Kurumsal kaynak planlama ihtiyacımız doğrultusunda yaptığımız değerlendirme, İstanbul Teknik’in birçok ciddi projede yer alması ve Bahadır Bey’in ürün rehberliği ve pazarlaması dikkate aldığımız kriterleri maksimum düzeyde karşılayacak olan firmanın İstanbul Teknik olduğuna bizi ikna etmiştir.

İstanbul Teknik ve ekibinin projeniz boyunca sizlere verdiği desteği bize anlatır mısınız?
İstanbul Teknik ile tanışmamız Bahadır Bey aracılığıyla olmuştur. Kurumsal kaynak planlama ihtiyacımız doğrultusunda yaptığımız değerlendirme, İstanbul Teknik’in birçok ciddi projede yer alması ve Bahadır Bey’in ürün rehberliği ve pazarlaması dikkate aldığımız kriterleri maksimum düzeyde karşılayacak olan firmanın İstanbul Teknik olduğuna bizi ikna etmiştir.

Son olarak İstanbul Teknik’e ilişkin dilek ve önerileriniz var mı?
İstanbul Teknik’in kaliteli mühendis kadrosu, ürünlerinin kalitesinde gösterdikleri hassasiyet ve iş ahlaklarıyla iş hayatlarına devam etmelerini temenni ediyoruz.