Tüneller İstanbul Teknik ile Daha Güvenli…

Doğu Anadolu Kalkınma Projesi kapsamında; Erzurum-Rize Karayolu’nun Rize İkizdere ilçesi ile Erzurum İspir ilçesi arasında yapımı süren, Türkiye’nin en büyük tünellerinden Ovit Tüneli’nin devamı olarak, İspir ilçesinde yapımına başlanan Kırık Tüneli’nin inşaatı devam ediyor.

Karayollarının kesintisiz ulaşım ağını zorunlu mevsim ve arazi koşullarından kolay ulaşabilir hale getirmek ve tamamlandığında söz konusu karayolunu 33 kilometre kısaltarak, sürücülere yaklaşık 1 saatlik zaman kazandıracak Kırık Tüneli bittiğinde sürücülere konforlu ve güvenli bir ulaşım imkanı sunacak.

Hizmete alındığında Doğu Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayacak ve transit taşımacılıkta önemli bir konuma sahip olacak tünel sayesinde, Gürbulak Sınır Kapısı’na kesintisiz ulaşım sağlanacak.

Kırık Tüneli Projesinde, tünel yalıtım sistemlerinde yalıtım su izolasyonu işleri kapsamında, geosentetik su yalıtım bariyeri GeoSeal marka PVC tünel geomembranı ve membran koruyucu amaçlı İstanbul Teknik İnşaat’ın polipropilen hammaddeden üretitiği GeoTeknik PP ürünümüz kullanılmış ve proje kapsamında kullanılmaya devam etmektedir.

PVC tünel geomembranı ve örgüsüz polipropilen geotekstil malzemelerimiz tünel yalıtım işleri kapsamında 50.000 m2 ve üzerinde kullanılmış ve projenin devam eden aşamasında da kullanılmaya devam etmektedir.