ForTex Geogridleri Zorlu Almanya Pazarında

Türkiye’nin yıllarca geogrid ithalatı yaptığı Almanya’ya ticaretimiz tersine döndü.

İstanbul Teknik A.Ş. olarak; özenli, kaliteli üretimimiz, yenilikçi ve sorun çözücü ürün geliştirmelerimiz ile, dünya markaları arasındaki yerimizi almış, üretimimizin süreklilik arzeden kalitesi ve güçlü kurumsal yapımız ile 70 ülkeye ihracat yapabilen bir seviyeye ulaşmıştık.

Geogridin ana üreticisi durumunda olan bir ülkeye ihracat yapmak, %100 yerli üretim yapan bir Türk firması için zor olsa da, Almanya’nın devlet kurumlarında kabul görmesi için gereken sayısız, zorlu test ve belgelendirme sürecinden başarı ile geçen ForTex geogridleri artık Almanya pa􀀁arında da hak ettiği yeri aldı. İstanbul Teknik ise bu yüksek, uluslararası standartları sağlayan çok az sayıda firmadan biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Bu zorlu bir süreçti ve meyvesini verdi. Almanya ile yılardır yürüttüğümüz geogrid ticareti tersine döndü ve Almanya’yı geogrid ihracatımızın en büyük pazarı haline getirdi.

Öte yandan, Bolu Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan yeni fabrikamızın da üretime başlaması ile birlikte artan kapasitemiz, Türkiye taleplerinin karşılanmasının yanısıra, Almanya pazarına da rahatlıkla hizmet vermemize olanak sağlamaktadır.

Bu ülkemiz için gurur ve gelir kaynağı olan haberi, siz değerli iş ortaklarımızla paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.