Aksüs Yapı ile .blue Hakkında Konuştuk

Funda Subaşı
Aksüs Yapı
Satın Alma Müdürü

Blue ile nasıl tanıştınız?
Acil bir ürün ihtiyacım vardı. En hızlı şekilde ürünü tedarik
etmem gerekiyordu. Mevcut tedarikçilerimde stok
sıkıntısı olduğu için internetten bir arama gerçekleştirdim.
İstanbul Teknik .blue sitesinde bu ürünün olduğunu
gördüm. İstanbul Teknik firma ismine aşinalığım olduğu
için de hemen iletişime geçtim. İletişime geçtiğim kişi
oldukça işinde deneyimli ve yönlendiriciydi. Özellikle teknik
anlamda çok yardımcı oldu ki bizim işimizde bu çok
önemlidir. Ürünün kodundaki küçük bir değişiklik almak
istediğiniz malzemeden farklı bir malzeme olabilir ve bu da süreci durdurma aşamasına getirebilir.

Blue işinize kolaylık sağlıyor mu?
.blue İstanbul Teknik firmasının sahip olduğu bir e-ticaret platformu. Yani ürünlerini aynı ürün ve hizmet kalitesi ile satın alabildiğiniz bir alan. O nedenle internet aramasında
İstanbul Teknik’i bulmam açısından işime son derece kolaylık sağladığını söyleyebilirim. İletişime geçtiğimde de müşteri hizmetleri ve blue’ya özel satış danışmanlarının
hızlı ve güven veren yaklaşımları ‘’güvenli satın alma’’ yapma anlamında da hem kolaylık hem de memnuniyet sağladı. Buradaki en önemli nokta internet üzerinden alırken stok durumu ve ödeme şekli. O nedenle blue’ya erişimden sonra bir müşteri hizmetlerinin olması ve tüm işlemleri sizin adınıza onun yapıyor olması da blue’nun işimi kolaylaştıran taraflarından biri.

Blue da sektörün önde gelen markaları bir arada satılıyor. Ürün seçimi ve alternatifleri görmek konusunda işinize yarıyor mu?
Bir çok markanın olması ve hepsinin de fiyatları ile birlikte yer alıyor olması karşılaştırma yapmak adına bir fırsat. Ancak ben tüm sitelerde fiyatların birbiri ile benzer olduğunu
düşünüyorum. Burada önemli olan sizin kaliteli ürünü nasıl biz hizmet ile aldığınız. Bence .blue burada hizmeti ile öne çıkıyor.

Blue’nun Açık Hesap Alışveriş Sistemi’nden faydalanıyor musunuz?
Eğer zamanında yetiştirmeniz gereken bir iş varsa açıkçası satın alma yaparken de kısıtlı zamanlarınız oluyor. Çok kısa zamanda en kaliteli ürünü en iyi fiyata, en iyi hizmet kalitesi ile almanız gerekiyor ki hepsini bir arada yakalamak çok güç. Bizim işimiz zamanla yarışan bir iş olduğu için satın almalar kesintisiz devam ediyor, o nedenle de sakin bir gün geçmiyor. Telefon trafiği, sürekli bir toplantı hali derken tempo hızlı. Tüm bu süreçler içerisinde açık hesap için istenen verileri girmek inanın ki imkansız. O nedenle belirttiğim gibi blue’nun en güzel tarafı neredeyse ‘’birebir’’ diyebileceğimiz blue satış danışmanları. Çünkü ben kaliteli ürünü, en iyi fiyat ve bana uygun lojistik ile aldığımda sürecim tamamlanır ve sonraki
süreci finansa devrederim. Ancak burada satış danışmanları vasıtası ile açık hesap sistemini de hallettik.

Siparişlerinizi size hızlı ulaştırmak için İstanbul içinde kendi araçlarımızı kullanıyoruz. Sevkiyat hızımızdan memnun musunuz?
Sevkiyat bizim işimizin ve satın alma sürecimizin en önemli parçalarından biri. Blue’nun bizim istediğimiz noktaya kendi araçları ile sevkiyatı yapması hem güven veriyor, hem de hız kazandırıyor.

Destek Hattımız alışverişinizin her aşamasında size yardımcı olmak için çalışıyor. Verdiğimiz hizmetten memnun musunuz?
Kesinlikle çok memnun kaldım. Sürecin ilk başından son aşamasına kadar son derece profesyonel ve titizlikle yürütüldü. Hem teknik anlamda aldığımız geri dönüş ve bildirimler,
hem fiyat anlamındaki bize özel çalışmalar hem de sevkiyat anındaki hız ve sürekli bilgi akışının olması son derece memnuniyet verici unsurlar oldu.

Siparişinizin teslim noktasını siz seçebiliyorsunuz. Bu özelliğimiz size yardımcı oluyor mu?
Çok rahat ettim. Çok önemli bir nokta. Özellikle acil bir işiniz varken lojistik süreci düşünmüyor olmanız hem işinizi kolaylaştırıyor, hem de size zaman kazandırıyor.

Son olarak Blue da neler bulmak istersiniz, ürün ve hizmet öneriniz var mı?
Blue inşaat profesyonellerinin ihtiyaçlarını karşılama amacıyla yola çıkmış bir e-ticaret platformu. O nedenle de benim en büyük talebim ürün gamının arttırılması olacaktır. İnşaat malzemeleri konusunda her ne ararsam arayayım mutlaka .blue’da olmalı. Hatta sadece inşaat malzemeleri de değil inşaat kimyasalları da buna dahil. Çünkü özellikle bu tarzda yani yüklü bir alım yapıyorsanız bir yerle güvenle çalışmaya başladığınızda devam ettiriyorsunuz. İlk baştan beri aramızda oluşan güven duygusu  .blue’dan alışveriş yapmaya devam ederim. Bilirim ki işim kolaylaşacak. En iyi fiyatı alacağım. Ürün kalitesi konusunda zaten sıkıntı yok.