CoverEx

Taksim meydanına sadece 350 metre mesafede ve İstiklal Caddesi paralelinde yer alan Taksim 360, İstanbul’luların kültürel değerle yeniden buluşmasını sağlayacak.

Taksim 360, özgün konseptiyle, semt yaşamını, şehir yaşamını ve iş yaşamını, rezidans ayrıcalıklarıyla birleştiren bir proje olarak dikkat çekiyor.

Tarihi binaların restore edildiği, diğer yapıların ise aslına uygun olarak çağdaş bir mimari yorumla yenilendiği Taksim 360 projesi, Avrupa’nın en prestijli gayrimenkul ödüllerinden biri olarak kabul edilen “European Property Awards 2013’te “Kentsel Yenileme” kategorisinde birincilik ödülünü aldı. 20 bin metrekarelik alan üzerinde yaklaşık 150 bin metrekare inşaat alanına sahip Taksim 360 projesi yaklaşık 80.000 metrekare satılabilir alana sahip.

Projenin mimarları; Mehmet Alper, Hasan Kıvırcık, Han Tümertekin ve Nuran Karakaş, özgün bir mimari konsept yaratarak, Farklı tarzda ve büyüklükteki daireleri, ofisleri, her zevke hitap edebilecek çeşitlilikteki sosyal yaşam alanları ile özgürlükler sunan Taksim 360, günün her saati ulaşılabilecek rezidans hizmetleriyle de 7/24 canlı bir yaşam konsepti oluşturmuşlar.
İstanbul Teknik olarak projenin en başında beri çözüm ortağı olduğumuz projede, tüm detaylarının çözümleri için en hassas şekil de çalıştık.

CoverEx Dilatasyon Sistemleri kapsamında yer alan su yalıtım detayları, yangın yalıtım detayları ve çeşitli mahalerdeki zemin, duvar, tavan profillerini belirlerken; mimari özelliklere, kaplama cinslerine ve zeminden geçen yük cinsine göre tüm ayrıntılar göz önünde bulundurarak çözümler üretildi.

100 mm dilatasyon derz açıklığına sahip olan detaylarda Pasif Yangın Durdurucu Sistemi ile çözüm sağlamıştır. Ayrıca su yalıtım detaylarında TPE esaslı 25 cm genişliğinde CoverEx markalı dilatasyon bantlarımız ve Çift komponentli Epoksi yapıştırma ürünümüz CoverBond ile su yalıtımı uygulaması gereken tüm mahallerde uygulanmış ve uygulanmaya devam etmektedir.
Tüm dilatasyon akslarında; zemin, duvar, tavanlarda, tüm çerçevede ve tüm mahallerde İstanbul Teknik’in CoverEx markalı dilatasyon sistemlerinin uygulaması devam etmektedir.

İstanbul Teknik olarak dilatasyonun yapılar için zannedildiğinden daha önemli olduğunu biliyoruz. Yapının kullanım amacı, mimari özellikleri, yapım sırasında kullanılan malzemenin türü, taşıyacağı yükün cinsi, yapının deplasman hareketlerine göre farklılıklar gösteren teknik çözümler üretmek gerektiğinin bilinci ile çalışıyor, tüm bunları dikkate alarak her proje için, ihtiyaçlar doğrultusunda, kendi bilgi birikimlerimizi de ekleyerek, özgün çözümler üretiyoruz.