İstanbul Teknik olarak bu projelere geosentetik ve asfalt ürünlerinin temini ve mühendisliği konularında çalışmalara başladık. Sunduğumuz mühendislik yaklaşımı ile daha şimdiden yerel otoriteler ve kurumlar nezdinde saygın ve itibarlı bir noktada olduğumuzu söyleyebiliriz.

Devam eden Takoradi Port ve Tema Port liman genişletme projeleri ile Burkina Faso, Togo, Benin demiryolu bağlantısı projeleri, ulaştırma alanındaki en büyük yatırımlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca yabancı yatırımcıların kurduğu imalat sanayine yönelik serbest bölgeler, lojistik merkezleri, orta ve büyük ölçekli alüminyum, kereste, gıda, çimento, ilaç, gibi sanayi tesisleri inşaatları devam etmektedir. Bu projelerde yer almak bize gurur vermektedir. Altın madenciliği ve geosentetik ürünlerin kullanımı tüm dünyada olduğu gibi Gana’da da yaygındır. Atık ve çökeltme havuzları, HAUL truck servis yolları, atık baraj bentleri ve dolguları için sürekli ve büyük miktarda ürün tüketilen alanlardır.

Afrika’nın Batı sahillerinde başlayan bu yolculuğumuz, Gana ile sınırlı kalmayacaktır. Kısa zamanda diğer ülkelere de geçeceğiz. Güçlü ve sürekli yerel network ve iletişim kanallarıyla tüm dünyada olduğu gibi, bölgede dikkat çeken ve saygı duyulan “İstanbul teknik” imajını devam ettireceğiz.

Yerel mühendis ve teknisyenlerden oluşan Gana ekibimiz ve Türkiye’den sürekli sağlayacağımız teknik ve ticari destek ile en zorlu ve meydan okuyan projelere, en yüksek güven ve tecrübe ile katılacağız.

Bu konuda siz diğer Türk Yapı Sektörü üyelerine ve tedarikçilerine bir rehber ve iş ortağı olabileceğimizin altını tekrar çizmek isteriz.

Bize katılın ve kazanın… Web’te, Net’te, Cep’te ve Tüm Dünya’da….

Amacımız, hem Ghana pazarında hâkim olmak, hem de bölge ülkeleri (ECOWAS) ile bölgesel ticareti arttırmaktır.

İhracat bölümü olarak Dünya’yı bir Istanbul Teknik yurdu haline getirmeye çalışıyoruz.
Bu konuda azimli, kabiliyetli ve kararlıyız…