binbirteknik.com Kullanıcısı Kolin İnşaat Satınalma Şefi ile Sohbet Ettik

Necmettin Ocak
Kolin İnşaat A.Ş.
Satınalma Şefi

Sizi ve firmanızı tanıyabilir miyiz?

Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu yönetimi bölümü mezunuyum. Yurt içinde ve yurt dışında birçok farklı sektörde deneyimlerim oldu. Bu sektörler içerisinde en çok benimsediğim ve kendimi en çok geliştirme fırsatı bulduğum sektör İnşaat sektörü oldu. Rusya’da ve Türkiye’de birçok farklı projede görev aldım ve projeleri çalışma arkadaşlarımla beraber her zaman öngörülen teslim tarihlerinden önce, Necmettin Ocak yönündeki güçlü tecrübelerimle beraber de öngörülen rakamlardan çok daha uyguna tamamladık. Kolin inşaat ile tanışmam da temelde buraya dayanmakta. Sektörü tanıyan, satın alma konusunda deneyimli birini arayan Kolin İnşaat, tarafıma tekliflerini iletti ve bu şekilde şuan bulunduğum pozisyonda işe başladım. Kolin İnşaat ise, Ankara merkezli,1977 yılından bu yana aralıksız faaliyetini sürdüren, Koloğlu Holding bünyesinde bulunan, Türkiye’nin öncü inşaat firmalarından biridir. Ülkemizde ekonomik büyümenin lokomotifi olmayı sürdürmektedir. Şirketimiz, yurt içinde en çok yol yapım projesi tamamlamış olan şirket unvanını da taşımaktadır. Libya’dan Azerbaycan ve Uganda’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada büyük ulaşım ve yatırım projeleri gerçekleştiren Kolin İnşaat’ın Azerbaycan, Libya, Uganda, Cezayir, Polonya, Umman, Suudi Arabistan Krallığı ve Kuveyt’te yurtdışı ofisleri bulunmaktadır

Hangi alanlarda faaliyet gösteriyorsunuz?

Yollar, Karayolları ve Otoyollar, Demiryolları, Hızlı Tren Demiryolları, Metro, Köprü ve Tüneller, Limanlar, Havaalanları, Kentsel Altyapı, Barajlar, Hidroelektrik Santralleri (HES), Sulama Sistemleri, Taşkın Koruma Yapıları, Su Nakil Hatlar, Katı Atık Depolama, Kanalizasyon, Su Arıtma Tesisleri Bina Konut Projeleri, İş Merkezleri Hastaneler, Okullar, Büyükelçilik Binaları, Otel, Motel ve Turizm Tesisleri, Eğlence Tesisleri ,Fabrikalar, Endüstriyel Tesisler, Boru Hatları İdari Binalar ve Konutlar, C/B Patlamalara, Dayanıklı Koruma Yapıları, RFI Koruma Tesisleri Haberleşme ve Enerji Yüksek Teknoloji Üretim Tesisleri.

İnşaat Sektörü profesyonellerine yönelik ilk uzman alışveriş sistemi binbirteknik. com. Bu konuda ne düşünüyorsunuz..?
Binbirteknik.com’da sektörün önde gelen markalarını bir arada bulabiliyorum, farklı yerlerden siparişler oluşturmaktan kurtuluyorum ve bu işlerimi inanılmaz derecede kolaylaştırıyor.

E-ticaret artık günümüzün en sık duyulan kelimelerinden biri haline geldi; Tüketici olarak çok alıştık ancak yapı malzemeleri ürünlerini bir e-ticaret platformundan sipariş vermek size nasıl hissettirdi?
Yapı malzemeleri konusunda teklif toplama, firmalardan teker teker fiyat alma, bunları kaydetme ve karşılaştırma işini bizim yerimize yapan bir platformun hayatımıza girmiş olması işimizi ciddi anlamda kolaylaştırdı.

Binbirteknik.com ile nasıl tanıştınız ve Binbirteknik.com’u tercih nedenlerinizi bizimle paylaşır mısınız?
Web üzerinde fiyat araştırması yaparken karşılaştım ilk kez. Bir çok farklı markanın sadece yapı malzemeleri özelinde satış yapıyor olması ve sadece bizim işimiz için kurulmuş olması, ayrıca işimizin çoğunu oradan halledebilmek tercih nedenlerimden sadece bazıları.

Binbirteknik.com işinize nasıl bir kolaylık sağlıyor?
Farklı firmalardan teker teker teklif isteme zahmetinden kurtarıyor. Ayrıca piyasa araştırması yapmadan birkaç anahtar kelime ile aradığım malzemeyi sağlayan tedarikçilerin teklifleri hazır bir şekilde ekranıma geliyor. Angarya bölümünü Binbirteknik.com bizim yerimize hallediyor.

Binbirteknik.com da sektörün önde gelen markaları bir arada satılıyor. Ürün seçimi ve alternatifleri görmek konusunda işinize yarıyor mu?
Ürün seçimi bizim işimizin en önemli kısmı. Bu ürünleri bir arada görmek ve karşılaştırabilmek oldukça işime yarıyor.

Sevkiyat hızımızdan memnun musunuz..?
Henüz bir aksaklık yaşamadım, emin adımlarla ilerleyen bir platform olduğunu düşündüğümden açıkçası aksayacağını düşünmüyorum ve gayet memnunum.

Destek Hattımız alışverişinizin her aşamasında size yardımcı olmak için çalışıyor. Verdiğimiz hizmetten memnun musunuz?
Birkaç defa destek hattınızı arama gereği duydum, siparişimin her anını bana ilettiler ve oldukça samimi yaklaştılar. Sorunumu halletmem için ellerinden geleni yaptılar.

Siparişinizin teslim noktasını siz seçebiliyorsunuz. Bu özelliğimiz size yardımcı oluyor mu?
Oldukça yardımcı oluyor. Zamandan tasarruf açısından iyi bir uygulama.

Sektörümüze özel ve profesyonel bir alışveriş sisteminizin olması sizi mutlu ediyor mu?
Bir satın almacı olarak bunu tamamen yerli sermayeyle başarmış bir kuruluşun beni mutlu etmeme ihtimali yoktur. Sizi tebrik ediyor başarılarınızı devamını diliyorum.

binbirteknik.com