Formula 1 Kuveyt’te İstanbul Teknik İnşaat İle Hızlanıyor.

Kuveyt, Arap Yarımadası’nın kuzeydoğusunda, Basra Körfezi kıyısında yer alan bir ülkedir.
Kuzeyde Irak ve Güneyde Suudi Arabistan ile komşudur. Petrol rezervleri bakımından dünyada 5. Sırada bulunan ülkede ihracatın %95’ini petrol oluşturmaktadır.

Pist ilk bakışta hızlı bir yapıya sahip olmasıyla dikkat çekmektedir. 5,6km uzunluğa sahip pist, bünyesinde 20 viraj bulundurmakta ve en az 5 farklı konfigürasyon ile bir çok farklı organizasyona ev sahipliği yapacak düzeydedir. 1750 metrelik düz ayağı ile pist, dünyada bu konuda en önde gelen Bakü (1600 metre) , Fuji(1500 metre) ve Yas Marina(1200m) gibi F1 takvim pistlerini geçerek ilk sırayı alacak izleyicilerine unutulmaz anlar yaşatacaktır. 12. ve 15. Virajlar arasında bulunan 4 virajlık seri ile göze çarpmakta ve ünlü İstanbul Park 8. Virajını anımsatmaktadır.

Hiprene SBS nasıl çalışır?
Bitüm yüzyıllar boyunca kullanılmakta olan bir maddedir. Günümüzde bitümün başlıca kullanım alanlarından birisi de asfalt yapımıdır. Gelişen malzeme ve üretim teknolojileri ile bitüm kalitesini arttırmaya yönelik birçok çalışma yapılmıştır. Günümüzde bu çalışmaların en önde geleni PMB (Polimer modifiye bitüm) üretimidir. Bu amaçla bitüm içerisine farklı polimerler eklenerek bitümün bir çok teknik özelliği geliştirilerek, yapımında kullanıldığı asfaltın kalitesini ve ömrünü arttırması hedeflenmektedir. PMB üretiminde en sık kullanılan polimer SBS (strien – bütadien – stiren)’dir. Bu teknikte bitüm Hiprene SBS ile yüksek parçalayıcı değirmen yardımı ile karıştırılarak homojene yakın bir PMB elde edilir.

Hiprene SBS modifiyeli bitüm ile üretilen yollar;
• Agrega Soyulması
• Ondülasyon
• Termal Çatlaklar
• Tekerlek izi oturması gibi olumsuzluklara karşı direnç kazanmış olurlar.

GSYH sıralamasına göre dünyanın 7. en zengin ülkesidir. Son yıllarda ülkeyi turistlere
cazip hale getirmeyi amaçlayan birçok önemli proje inşası ve tasarımı başlamıştır.

Kuveyt’te inşası 10 yıldır tartışılmakta olan dünya çapında bir yarış pistinin yapımına “Kuwait Motor Town” adı altında 2017 Haziran ayında Kuveyt Emirinin talimatı ile başlanmıştır.

Kuveyt şehir merkezinin 40km güneyinde 164 Milyon USD yatarım bedelli, 1. Sınıf KIA,
FIM ve CIK standartlarına uygun olarak inşası devam eden ülkenin ilk uluslararası motor
sporları pisti gelecekte Kuveyt’in dünyaya açılan pencerelerinden birisi olacaktır. Pistin
tamamlanması sonrası F1, MotoGP ve NHRA drag yarışları gibi birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yapması beklenmektedir. Pistin inşası sonrasında ülkeye dünyanın her yerinden motor sporları aşıklarının gelmesi amaçlanmaktadır.

Bu zorlu pistin tasarımı Hermann Tilke imzası taşımaktadır. İnşası hala sürmekte olan Kuwait Motor Town kompleksinin 2019 yılı içerisinde kullanıma açılması ön görülmektedir. Kuveyt’in dünya çapında tanıtımını yapacak bu önemli kompleksin yarış pisti İstanbul
Teknik İnşaat asfalt kimyasalları ile inşa edilmiştir. Proje kapsamında bir çok farklı tedarikçi ile yarışan İstanbul Teknik İnşaat, sunmuş olduğu yüksek kaliteli ürünler , hızlı ve güvenilir çözüm ortaklığı ile öne çıkmış ve bu dünya çapında projede çözüm ortağı ve tedarikçi olarak boy göstermiştir. Hiprene markası adı altında PMB (Polimer Modifiye Bitüm) üretiminde kullanılan 100 ton’u aşkın ürün tedariği gerçekleştirilmiştir. Bu miktar içerisinden 15ton Hiprene SBS gönderimi Türk Hava Yolları ile tek seferde hava kargo olacak şekilde organize edilmiş ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. İstanbul Teknik İnşaat müşterilerinden gelen talepler doğrultusunda hızlı ve çözüm odaklı operasyonlarına bir yenisini daha eklemiştir.