İstanbul Teknik GeoSeal VLDPE Geomembranları ile Tünel ve Göletlerde Devrim Yaratıyor

VLDPE (çok düşük yoğunluklu polietilen) yeni nesil bir membran grubudur. Yapay göletler, süs göletleri, biogaz tesisleri, çamur havuzları, tüneller, bina temelleri gibi küçük alanlarda bu yenilikçi ürün büyük avantajlar sağlamaktadır.

İstanbul Teknik 2021 yılı itibariyle yeni yatırımı olan Bolu Üretim Tesisi’nde VLDPE membran üretim hattını devreye almıştır. Bu hat 0,5 mm’den 3 mm’ye farklı kalınlıklarda ve 2,40 m genişliğe kadar membran üretebilecektir. VLDPE membranlar çok esnek yapıları ile hemen hemen bütün kıvrım ve köşelere uyum sağlayan üstün bir malzemedir.

VLDPE yoğunluğu 0.90-0.92 gr/cm3 olduğundan PVC ye göre hafiftir ve uygulamada büyük kolaylık sağlar. VLDPE
membranlar hammaddelerinin özelliği gereği %700 civarı kopma uzamalarıyla yine PVC membranların %250 civarındaki kopma uzamalarına göre büyük avantaja sahiptir. Kaynaklama açısından da hem sıcak kama hem sıcak hava kaynaklarının kullanımına uygundur. VLPDE membranların bir diğer avantajı gerilme çatlağı gibi uzun dönem mukavemetlerinin de çok iyi olmasıdır. İstanbul
Teknik geliştirdiği teknoloji sayesinde, GeoSeal markası ile ürettiği VLDPE membranlarda Avrupa şartnamelerinin gerektirdiği 0,2 mm kalınlığındaki sinyal tabakasını da üretilebilmektedir.

Sinyal tabakası klasik üretim metodlarında kalın olması sebebiyle zamanında haber veremediği durumlara karşın 0,2 mm sinyal tabakası membran sızdırmazlığını kaybetmeden zarar görme potansiyeli olan bölgeyi tamir etmeye olanak sağlar.

Çamur Havuzları, Süs göletleri, su tankları, kimyasal tanklarında da köşe dönüşleri ve kıvrımlar HDPE kullanımlarını çok zorlaştırmaktadır. Bunun çözümü çok daha esnek olan VLDPE membran kullanılmasıdır.
Çamur havuzları ve kimyasal tanklarda PE dışındaki hammaddelerin kullanılması önerilmemektedir. Bu yüzden VLDPE sunduğu avantajlarla en efektif ürün grubudur.