İstanbul Teknik, DSİ Genel Müdürlüğü’nde Seminer Verdi

İstanbul Teknik, düzenli olarak gerçekleştirdiği geosentetik konulu seminerlerine bir yenisini ekledi. Geosentetiklerin su yapılarında kullanılması, projelerdeki kullanım alanları ve kullanım amaçlarının anlatıldığı seminer büyük ilgi gördü.
İstanbul Teknik İnşaat’ın, geosentetiklerin kullanım alanlarının geliştirilmesine yönelik düzenlediği seminerler devam ediyor. İstanbul Teknik, DSİ Genel Müdürlüğü’nde tertip ettiği ‘Geosentetiklerin Su Yapılarında Kullanımı’ konulu seminer ile bunlara bir yenisini daha ekledi.Geosentetiklerin hangi su yapılarında, nasıl uygulanacağına yönelik bilgilendirme amaçlı gerçekleştirilen seminer DSİ katılımcıları tarafından büyük ilgi ile karşılandı.
İnşaat mühendisliğinin çeşitli uygulamalarında kullanılan geosentetikler; enerji ve doğal kaynaklarının her geçen gün daha da değerlendiği dünyamızda önemli çözümler sunmaktadır. Su kaynaklarının geliştirilmesi, korunması ve yönetilmesi konularında önemli bir ayağa sahip olan geosentetikler kullanım alanlarına göre; HES, sulama kanalları, iletim kanalları, barajlar, göletler ve taşkın koruma projeleri gibi farklı projelerde çözümler sunmaktadır.
İstanbul Teknik’in GeoSeal membran ürünleri; sıvı atıklar ve su kanalları için kaplama malzemesi olarak kullanılabilir. Tünel projelerinde ve kaya dolgu barajlarında geçirimsizliği sağlayan GeoSeal; şişen geçirimli zeminlerin ve dona hassas zeminlerin kontrolünde sızdırmazlık sunan bir bariyer olarak kullanılır.
Seminerde kullanım alanlarının anlatıldığı diğer bir ürün GeoTeknik ve İzoTeknik örgüsüz geotekstiller; projelerde donatı, güçlendirme, ayırma, yalıtım, filtrasyon ve drenaj amaçlı kullanılmaktadır. Son yıllarda kullanımları giderek artan ve zemine farklı özellikler kazandıran geotekstiller, inşaat mühendisliğinde karşılaşılan problemlerin çözümünde oldukça etkindir ve yükleniciye önemli avantajlar sunmaktadır.