Mermer Ürünleri Grubu Epoxİstt ve FileTex

Erkut Alkaçır
Maden Yüksek Mühendisi
Mermer Ürünleri
Kıdemli Satış Uzmanı

Türkiye’de ve Dünya’da inşaat sektöründeki büyümeye paralel olarak mermer işletmeciliği madencilik sektörünün en önemli kollarından birisi haline gelmiştir. Son yıllarda bu önem giderek artarak Türkiye’nin farklı bölgelerinde çok fazla sayıda mermer ocağı ve fabrikasının açılmasına sebep olmuştur. Faaliyette bulunan olan mermer işletmeleri ise daha fazla derinleşmiş ve büyüme göstermiştir.

Mermer sektöründeki hızlı ilerlemenin sonucunda mermer işleme tesislerindeki üretim zayiatları son derece artmıştır. Üreticiler, mermer kesimi esnasında oluşabilecek kırık çatlakları en aza indirmek için mermer sağlamlaştırma ürünlerini kullanmaya başlamıştır.

Mermer üretim ve işleme tesislerinde 24 yılı aşkın bilgi birikimi ve uzmanlığa sahip olan İstanbul Teknik, müşterilerine çok çeşitli yüksek performanslı ürünler sunmakta ve üretim tesislerinin her aşamasında hizmet vererek %100 Türk sermayeli üretim, satış ve çözüm mühendisliği firması olarak sektörde yerini almıştır.

Firmamız tarafından özel olarak tasarlanmış mermer çözüm ürünleri; reçineler, plaka jelleri, blok bohçalama jelleri ve yüksek kalitede mermer donatı fileleri ile mermer kalitesini artırmak için sürekli iyileştirme ve optimize süreçler sunmaktadır. Mermer ürünleri grubu altında; Epoxİstt ve FileTex olarak kendi markası ile mermer sektörüne hizmet vermektedir.

• Epoxİstt ürünleri, epoksi esaslı mermer sağlamlaştırıcılarıdır. Mermer epoksisi, blok bohçalama jelleri ve mermer plaka jelleri ürün grubundan oluşmaktadır.

• FileTex ürünleri, cam elyaftan üretilmiş mermer koruma fileleridir. Mermerin dayanıklılığını arttırarak kırılmaları ortadan kaldırmaktadır. Plaka fileleri, blok bohçalama fileleri, mermer mozaik fileleri ürün grubundan oluşmaktadır.

İstanbul Teknik bünyesindeki mermer çözümleri; özel test ekipmanlarımız, kalite kontrol sistemlerimiz, kalifiyeli kimyagerlerimiz ve tecrübeli maden mühendislerimiz ile mermer üreticilerinin ihtiyaç ve taleplerine cevap verebilmektedir. Sektör ihtiyacına göre de mermer ürünlerinin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi ile ilgili de proaktif bir yaklaşım ile çalışmalarına devam etmektedir.