ERTEK Teknik Yapı

ERTEK Teknik Yapı kurucusu Ersin Yıldırım ile keyifli bir sohbet.

H.T.: Ersin Bey merhaba. Öncelikle Ersin Yıldırım kimdir? Kısaca kendinizden bahseder misiniz?
E.Y.: 2009 yılında Balıkesir Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldum. 2008 yılından bugüne özel sektörde, ağırlıklı endüstriyel yapılar olmak üzere saha mühendisliği, teknik ofis şefliği, şantiye şefliği projeler koordinatörlüğü gibi farklı görevlerde bulundum. Başta İstanbul, Ankara, İzmir, Manisa, Bursa ve Muğla olmak üzere farklı şehirlerdeki projelerde yer aldım. Sektörde daha aktif rol almam gerektiğini hissederek 2018 yılında ERTEK Teknik Yapı’yı kurdum. Yatırımcı ve taşeronlarımızla birlikte büyümek hedefiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz.

H.T.: ERTEK Teknik Yapı olarak devam eden projelerinizden bahseder misiniz?
E.Y.: EAE Elektrik sektörde önemli bir firma olarak milli istihdam ve ihracat odaklı çalışmaktadır. Şu anda EAE elektriğin iki tesisini kurmaktayım. EAE elektrik Busbar üretim
tesisi 70 dönüm arsa üzerine kurulmaktadır. Diğer projesi ise 50 dönüm üzerine kurulan elektroteknik fabrikasıdır. Betonarme döşeme, betonarme kolon üstü ve çelik çatı sistemleri ile dizayn edilmiş projelerdir. Bu projelerde GeoArme duvar gibi en uygun sistemleri tercih etmeye özen gösteriyoruz.

H.T.: EAE Elektriğin projelerinin neresinde yer alıyorsunuz?
E.Y.: EAE elektrik firmasının işlerini anahtar teslim olarak yapmaktayız. Temelden itibaren izolasyon, betonarme kaba inşaat, ince işler ve dekorasyon işlerinin tamamını a’dan z’ye yapıyoruz.

H.T.: Projeleriniz için çözüm ortağı ararken hangi unsurları göz önünde bulunduruyorsunuz?
E.Y.: Taşeronlarımızı seçerken en önemli firma prensibimiz güven. Büyümek ve büyütmek ikinci prensibimiz. Bizimle beraber büyüyecek ve bizi büyütecek taşeronlar arıyoruz. Ayrıca yatırımcımızı madur etmeden çalışacak taşeronlarla çalışıyoruz. Fiyatın yanında karşılaştırma yaparken tedarikçi olarak birlikte yola çıkacağımız firmanın ölçeği ve bu firmaların temsilcilerinin samimiyetleri de bizler için çok önemli. Bunların akabinde de tedarikçimizin referansları bizim için çok önemli. Hangi ölçekte işleri almışlar, ne kadar zamanda tamamlamışlar, hangi çözümleri sunmuşlar bunları inceliyoruz. Tasarım aşamasında uygun maliyetli çözümler sunan bu tasarımları uygulama yerine göre ve bizim görüşlerimize uygun şekilde yönetebilen, destekleyebilen ve uygulayabilen taşeronlar
arıyoruz. Bu taşeronlardan en önemli destekçilerimizden bir tanesi İstanbul Teknik olmuştur. GeoArme duvar işlerimizde İstanbul Teknik ile çalışıyoruz.

H.T.: EAE’nin projesini hayata geçirirken İstanbul Teknik’in size sunduğu çözümlerden bahseder misiniz?
E.Y.: Bizim yapılarımız betonarme ağırlıklı yapılar olmaktadır. Bu projelerin içerisinde gereken istinat duvarlarını betonarme yerine GeoArme olarak uygulamayı tercih ediyoruz. Dış görünüş olarak yeşillendirme seçenekleri ve görsel güzellikleri sebebiyle GeoArme duvar tercih ediyoruz. GeoArme yapılar hem maliyet hem uygulama kolaylığı, hızı hem de betonarmeye göre daha estetik yapılar oluşturmak açısından bizim için çok avantajlı oluyor.

H.T.: İstanbul Teknik ile çalışmaya nasıl başladınız?
E.Y.: Daha önce çalışmış olduğum şantiyelerde birlikte çalışmıştık. EAE’nin bir başka projesinde gerek tecrübe ve mühendislik bilgisi olarak gerek de projemize kendi projeleri gibi sahip çıkan yaklaşımları sebebiyle birlikte çalıştık. GeoArme Duvar uygulamalarında İstanbul Teknik ile yolumuza devam ediyoruz ve bundan sonraki çalışmalarımızda da kendileriyle çalışmaya devam etmek istiyoruz.

H.T.: Ersin Yıldırım olarak İstanbul Teknik’i nasıl değerlendiriyorsunuz?
E.Y.: Uygulamaların sonuçlarından memnunuz. Mevcut ve ilerideki projelerimizde GeoArme duvar kullanmak istiyoruz. Taşeronlarımız İstanbul Teknik ile çeşitli malzeme gruplarında çalışmaktadırlar. Biz de İstanbul Teknik firmasının malzemelerinin kullanılmasının tercihimiz olduğunu taşeronlarımıza bildiriyoruz.

H.T.: Ersin Bey, vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz.
E.Y.: Ben de teşekkür ederim.

H.T.: Son olarak eklemek istediğiniz, dilek veya önerileriniz var mıdır ?
R.D.:
İstanbul Teknik firmasına, projemizde tarafımıza gösterilen ilgi, teknik destek ve katkılarından dolayı ürün Yöneticisi Sn. Ertan Şahin nezdinde firmanıza teşekkür ederim.